Efterårets nye kogebøger
Jeg er lige kommet hjem fra min tur til New York og Dallas, og bare rolig, der kommer flere indlæg der fra. Jeg vil bare gerne lige fortælle om et par af de nye udgivelser, der er kommet her i efteråret.
Mette Helbæk, der står bag grønthandleren Din Baghave, har lavet dette hovedværk om grøntsager. Bogen er inddelt efter grøntsagstyper, hvor Helbæk for hver grøntsag skriver om sæson, varianter, håndtering og tilberedningsmetoder. For hver grøntsag kommer så en masse gode opskrifter, hvor grøntsagen indgår enten med hoved- eller birolle. Helbæk er tilhænger af at spise naturligt og her har grøntsagerne en vigtig rolle. De er ikke kun sunde – de er også smukke, nemme og hurtige at tilberede og der findes et væld af varianter, man kan lege med.
Helbæk kan sit kram med de grønne sager og det er en rigtig fin kogebog, hun har lavet, hvor hendes kærlighed til de danske grøntsager skinner klart igennem. Hun minder os om hvor vigtigt det er at spise fra egen baghave – altså de lækre grøntsager vi har her i Danmark. Men vigtigst af alt minder hun os om at bruge vores sunde fornuft, når vi køber ind og laver mad. En dejlig tilgang til madlavning.
Grøntsagsbiblen
Mette Helbæk
Lindhardt & Ringhof, kr. 299,95
Denne franske kogebog viser dig, hvordan du kan lave stort set alt fra bunden. Altså ting, du normalt ville købe i en butik, som pølser, yoghurt, chutneys og syltetøj m.v.. Det er moderne at lave ting fra bunden, og denne meget æstetiske bog hjælper dig med at blive det overskudsmenneske, du altid har drømt om at være.
Hvor ville jeg ønske, jeg havde et stort hus med et spisekammer, så jeg kunne have et helt rum fyldt med syltede sager. Opskrifterne er enkle og billederne er virkelig smukke.
Hjemmelavet
Laurence & Gilles Laurendon
Catherine Quévremont
Cathy Ytyak
Lindhardt & Ringhof, kr. 299,95
Familien Grønlykke, der står bag gourmetimperiet Løgismose og bl.a. også Kong Hans og Falsled Kro har udgivet endnu en kogebog, denne gang med opskrifter til den årstid, der synes at dominere Danmark, nemlig vinter.
Her får du Løgismoses bedste opskrifter til den kolde og mørke tid med appetitvækkende kapiteloverskrifter som Frokostbordet, Vintermorgen og Den Søde Vinter. Der er klassisk dansk mad, franske klassikere og mundvandsfremkaldende desserter og kager.
Billederne står en af Danmarks dygtigste madfotografer, Anders Schønnemann for (ham sad jeg i øvrigt ved siden af på vej til New York. Rigtig flink fyr med meget artige og nuttede børn!), og han kan sit kram. Billederne er super flotte.
Løgismose Vinter – Opskrifter til de kolde måneder
Anders Vald
Politikens Forlag, kr. 250
Til Husbehov er sådan set ikke en kogebog, men en guide til hvordan du bliver selvforsynende – uanset om du har en lille baghave eller en stor gård. Der forklares i praktiske detaljer, hvordan du dyrker forskellige grøntsager, bygger en grisesti, beskærer frugttræer, holder bier m.v.
Bogen er fin som opslagsværk til dig, der har køkkenhave eller til dig som har ambitioner om at gå videre og blive helt eller delvist selvforsynende i ægte Camilla Plum stil.
Til Husbehov – Selvforsyning Året Rundt
Alison Candlin
Lindhardt & Ringhof, kr. 299,95
Kasper
Posted at 12:13h, 05 oktoberIkke dårligt! Det er lige mig, det der. Tak, jeg vil investere.
🙂
Kasper
Thomas
Posted at 22:18h, 01 novemberSom en lille servicemeddelelse, så så jeg Løgismoses Vinter i Netto til 95 kroner. Jeg tror det er noget spotvare i denne uge.
/Thomas