Efterår på Fuglebjergaard

Efterår på Fuglebjergaard

_1040843s

I søndags var vi forbi Camilla Plums gård, Fuglebjerggaard, som ligger i nærheden af Helsinge. Hele gården er åben for besøgende og der er både planteskole og gårdbutik, hvor man lige nu kan købe masser af æbler (der er også selvpluk). Jeg fyldte en pose med forskellige æblersorter (bl.a. Filippa, som jeg elsker) og indenfor i butikken købte jeg hendes ølandshvedemel og nogle pivfriske æg fra de høns, der går løst rundt på gården.

_1040830s

Det var ikke som sådan planlagt at vi skulle derhen. Men vi var i sommerhus med nogle venner nær Rågeleje og så brugte jeg siden Find Gårdbutik for at se, hvad der var i nærheden af det postnummer. Og vupti dukkede Fuglebjerggaard op.

_1040831s

_1040832s

Det hele er lidt småsmadret, men alligevel hyggeligt. Det var dejligt at se, at hun dyrker så mange forskellige sorter af fx græskar og æbler. Det er noget af det, der gør det sjovt at besøge en gårdbutik frem for supermarkedet, hvor der slet ikke er samme udvalg af sorter.

Derhjemme lavede jeg en variant af mit semihurtige grydebrød af den gode ølandshvede. Brødet blevet helt mørkt og smagte utroligt godt. Nogle af æblerne kom i en dejlig æblekage, som jeg også ofte har lavet.

_1040847s

No Comments

Post A Comment