Eataly – Italien er kommet til Danmark

Eataly – Italien er kommet til Danmark

_1040966s

I dag åbner den første nordiske Eataly i Danmark – i Illums underetage. Eataly er en kæde af italienske delikatessebutikker i kæmpestørrelse. Den vi får i København er godt nok moderat i størrelse i forhold til fx dem i Torino og Rom, men ikke desto mindre er det altså hele underetagen der nu er fyldt med alt godt fra Italien. Eataly fungerer som både butik, restauranter og læringssted, så du kan gå derind for at købe salami og frisklavet pasta og tilberede derhjemme, eller du kan sætte dig ved en af madstationerne og spise helt frisklavet pasta, pizza, kylling eller porchetta fra rotisseriet, drikke et glas vin, spise is eller drikke kaffe.

Der var masser af italienere over alt, så det var faktisk næsten som at være der. Dejligt, at høre italiano alle vegne. Man kan godt få brug for at drømme sig lidt sydpå her i november.

Jeg var i Eataly i går aftes til snigpremiere og jeg glæder mig så meget til at komme tilbage og købe alt muligt lækkert med hjem.

_1040961s

Der var smagsprøver – bl.a. på den lækre is fra Venchi. Jeg spiste denne pistacieis med dejlig rund nøddesmag og ikke for sød.

_1040965s

Der er masser af vin – også kultvine. Sådan en Biondi-Sandi brunello her drak Peter og jeg en regnfuld aften i Lucca. Det glemmer jeg aldrig.

_1040972s

Både i kølemontrer og ved den betjente disk kan man købe masser af dejlige oste. De franske oste har efterhånden vundet indpas i Danmark, men det er stadig svært at finde særligt mange italienske oste. Efter mit første besøg i Piemonte fandt jeg ud af, at der var utroligt mange oste, jeg aldrig havde hørt om, og jeg elskede dem alle! Her i Eataly kan du købe dem og også for menneskepenge. Der er også en smule danske produkter, der har sneget sig ind – bl.a. danskproducert mozzarella og burrata fra La Treccia.

_1040976s

Masser af skinker og salamier. Priserne er cirka de samme som når du køber dansk slagterpålæg.

_1040977s

Jeg skal også ind efter nogle af disse vidunderlige auberginer. De er utroligt meget mere saftige end en almindelige sorte aubergine. Jeg har nogen gange nasset mig frem til et par stykker fra min lokale italienske restaurant, Famo Carne. Men nu kan jeg altså selv købe dem. Peberfrugterne var meget store og saftspændte. Og der var et stort udvalg af tomater (øverste billede), hvor jeg dog savnede nogle lidt mere uperfekte varianter, som ofte er dem, som smager allerbedst. Det hele er ret pænt i Eataly – det er meget langt fra at være et marked, det er virkelig en delikatessebutik.

_1040981s

_1040983s

Der er selvfølgelig et stort udvalg af både frisk og tørret pasta. Og både ægpasta og pasta uden æg. Igen til helt ok priser.

_1040987s

Gnocchi med pesto. Uhm!

_1040989s

En italiener med en stor gryde pasta – også uhm!

_1040992s

En lille udstilling af frisk pasta in the making ved pastaboden.

_1040967s

Brød og foccacia i både salte og søde udgaver.

1Comment

Post A Comment

  • Rasmus Jakobsen
    Posted at 14:10h, 18 november Svar

    Det er bare så lækkert. Og skønt at man kan rejse til Italien på ti minutter 🙂