Dutch baby pancake med chokolade og butterscotch

Dutch baby pancake med chokolade og butterscotch

Foto: Chris Tonnesen

Er det bare mig, der har sygt meget lyst til kager hele tiden? Det er efterårets skyld!

For mig er bagning helt klart også noget, jeg bruger som aktivering, når ungerne skal underholdes, og det skal de jo lige her i efterårsferien. Så jeg underholder dem ved at få dem til at hjælpe med at bage vafler, pandekager, boller, banankage, æblekage, æblemos, doughnuts og alt muligt. Og så kommer der jo et lækkert spiseligt resultat ud af det, og spisningen er også en god aktivitet, så alle er glade.

I dag får I opskriften på denne lækre dutch pancake. Det er en kæmpe pandekage, som man laver i en brændvarm støbejernspande. Den fluffer op som en soufflé under bagning og falder så sammen igen i midten, så man kan læsse is, frugt og alt muligt ned i den og så spise den. Dejligt nemt.

Dutch baby pancake med chokolade og butterscotch

Pandekage
3 store æg
1 dl mælk
100 g hvedemel
1 spsk kakao
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk smør

Butterscotch
75 g smør.
125 g mørk rørsukker
1½ dl piskefløde
salt (ca. 1/4- ½ tsk groft salt)

Derudover: vaniljeis, revet chokolade, hakkede pecannødder og granatæblekerner.

Til butterscotch kommes smør i en gryde sammen med sukker og fløde. Lad det koge sammen i 10-15 min til en tyk karamel. Smag til med lidt salt. Lad karamellen køle lidt ned, før den bruges. Hvis den alligevel bliver for kold (og dermed fast), kan den sagtens varmes op igen. Den holder sig i lang tid i køleskabet.

  1. Pisk æg let sammen med mælk og sigt mel og kakao i. Rør sammen med sukker og vaniljesukker til en pandekagedej. Sæt en støbejernspande i en kold ovn og varm ovn og pande op til 200 gr.
  2. Tag forsigtigt den varme pande ud af ovnen og fordel smørret i panden. Hæld dejen i panden og sæt den tilbage i ovnen. Bag i 12-15 min til dejen har sat sig og soufflerer op i kanterne. Server varm med is, butterscotch, revet chokolade, nødder og granatæblekerner. En voksenudgave kan også med fordel dryppes med lidt Cointreau eller rom.
No Comments

Post A Comment