Drømmerne på 1.th.

Drømmerne på 1.th.

_1300621s

Hvorfor sidder jeg nu der med et diadem på? Ja, hvorfor ikke? Det føltes utroligt rigtigt for mig at have det på. Men det var også lidt fordi, at jeg var gæst på teaterrestauranten 1.th, hvor en middag ikke bare er en middag. 

Er du klar på at møde andre mennesker og opleve en middag, hvor underlige ting sker, hvor lyset og musikken ændrer sig og hvor du måske får lov at låne en kjole eller et diadem? Jeg var også denne gang helt i hopla over at sidde ved et langt bord og tale med fremmede over en hyggelig middag. I forhold til sidste oplevelse på 1.th var der dog skruet lidt ned for teateret. Der skete flere sære ting ved forestillingen Metamorfoserne og det kunne jeg egentlig godt lide, selv om det også var ret uhyggeligt nogle gange. “Drømmerne” – inspireret af Karen Blixens historie – var en mere rolig aften med interessante samtaler, som blev sat i gang af skuespillerinden med de overdådige kjoler. Hun satte sig hos os og stillede os spørgsmål om drømme og livet.

I forbindelse med Copenhagen Cooking ugen kan man få “den lange” menu til “den korte” pris. Det er 10 serveringer og 7 vine, kaffe, te og sødt for kr. 1.095 i uge 34. Her er lidt billeder fra endnu en magisk aften hos Mette.

_1300593s

Efter små unge majs fra majsmesteren Søren Wiuff fik vi første servering, som også var min favorit denne aften. Ceviche af multe med to slags melon, hestebønner og grillet agurk. Mega lækkert. Sjovt nok har jeg selv en ret med ceviche og melon på min Feastmiddag i overmorgen, så der er altså flere end mig, der er vilde med kombinationen. Det var også virkelig lækkert.

_1300600s _1300607s

Jeg kunne nyde udsigten til min decolletage mens jeg spiste tre slags smukke, søde tomater med muslinger og  blid muslingeskum. Ikke dårligt!

_1300608s

En super lækker kålret, som godt nok også lignede en af retterne fra Metamorfoserne ret meget: smørdampet spidskål på rucolaemulsion med drys af roquefort. Vi fik en rigtig velvalgt oxideret vin til – jeg kan desværre ikke husket navnet. Det var muligvis en sauvignon blanc.

_1300614s

Denne ret var også virkelig spændende. Blæksprutter med hjemmelavet fennikelbacon, græskar og søde kantareller med en klar bouillon over. Der var rigtig meget gang i konsistenserne.

_1300617s

Den smukke skuespillerinde stod hele aftenen ved sit makeupbord og iklædte sig forskellige vilde kostumer, som jeg længtes efter også at have på. Det var hende, der lånte mig sit diadem. Jeg måtte også hjælpe hende ud og ind af forskellige kjoler i løbet af aftenen.

_1300619s

En lille ret med en dampet bolle med svinekød, gurkemeje og abrikos.

_1300628s

Aftenens kedeligste ret – det klassiske hovedretsproblem, hvor et stykke kød med noget tilbehør bare tit er kedeligt i forhold til hvad man kan med forretter og desserter. Et stykke perfekt stegt Grambogaardgris med gulerods-kartoffelpure, dehydrerede og rå gulerødder og drys af syrlig tagetes (det er de grønne blade). Der var saftig Sangiovese i glasset.

_1300634s

Til dessert kom små skåle med låg på og derefter kom kokkene og serverede mild hasselnøddeis med perfekt pacojet-konsistens. Der var knasende kage, friske hasselnødder, blomme og oxalis til.

Undervejs forsvandt grupper af gæster på skift og kom tilbage igen senere. Jeg vil ikke afsløre, hvad der skete, men det var både sært, grænseoverskridende og så alligevel ikke og sjovt. Der var udpluk af Karen Blixens fortælling “Drømmerne” undervejs, bl.a. indtalt af Lars Mikkelsen. Som gæst blev man opfordret til at tænke “hvem er jeg”, hvilket også er et hovedtema i historien. Men udover dette havde jeg svært ved at koble middagen til historien.

 

No Comments

Post A Comment