Drømmekage – mens vi venter på baby…

Drømmekage – mens vi venter på baby…

_1330353s

I ved de der minder, Facebook kommer med, hvor man ser tilbage på samme dag for 1, 2, flere år siden? De sidste uger har de handlet om den gang jeg for 4 år siden ventede på at Otto var klar til at blive født. Jeg bagte og bagte og delte det på bloggen og Facebook og ventede og ventede.

Vi endte med at have flere slags hjemmebagte kager med os på hospitalet. Jeg troede, jeg skulle bruge timevis på en fødestue og ville have forfriskninger med (det værst tænkelige er jo at mangle mad!). At jeg så endte med at føde 10 minutter efter vi ankom, havde jeg ikke lige regnet med, men så var der da kage til de gæster vi fik i dagene efter.

Nu er jeg lidt i samme situation igen. Der er 3 uger til min termin med søn nr. 2. Jeg har ondt over alt og kan næsten ikke gå. Så jeg bager og ser fjernsyn og venter…

I dag har jeg bagt drømmekage, som skal med ned i børnehaven, hvor vi skal fejre, at Otto blev 4 år i går. Det er faktisk første gang nogensinde jeg bager drømmekage. Jeg har selvfølgelig spist masser af drømmekager, men af uforklarlige årsager har jeg bare aldrig bagt en selv. Mystisk.

Men her den så. En drømmekage, som jeg synes den skal være. Fluffy kage og masser af snasket kokosfyld med et hint af kanel. Så må vi se, hvor mange andre kager, jeg får bagt før baby gør sin entré…

_1330359s

Drømmekage

Dej
200 g sukker
2 store æg
40 g smeltet smør
180 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1½ tsk bagepulver
1½ dl mælk

Fyld
180 g smør
150 g kokosmel (ups, havde skrevet kokosmælk første gang!!)
250 g brun farin
75 g sukker
½ dl mælk
1 tsk kanel

1. Til dejen piskes sukker luftigt med æg. Tilsæt smør, mel, vaniljesukker, bagepulver og mælk og pisk det godt sammen. Bred dejen ud i en bradepande på ca. 25×35 cm. Beklæd først formen med bagepapir. Bag kagen i 12 min ved 180 gr.

2. Lav imens fyldet. Kom alle ingredienser i en gryde og kog det sammen til en tyktflydende masse. Tag kagen ud af ovnen og bred den varme masse ud på toppen i et jævnt lag. Kom kagen tilbage i ovnen og bag færdig i 8-10 min.

2 Comments

Post A Comment

 • Per Jakobsen
  Posted at 19:36h, 28 maj Svar

  Hej 🙂
  Skal det ikke være kokosmel i stedet for kokosmælk?

  • Mira Arkin
   Posted at 19:52h, 28 maj Svar

   Jo det skal da så. Tak! Det går vist lidt for hurtigt ved tasterne nu og da 🙂