District Tonkin – Lækker vietnamesisk café og interiørbutik på Gl. Kongevej

District Tonkin – Lækker vietnamesisk café og interiørbutik på Gl. Kongevej

_1190443s

Dengang jeg boede i Aarhus og af og til var på besøg i København, drømte jeg om at bo på en af sidegaderne til Gl. Kongevej på Frederiksberg. Jeg var så vild med Gl. Kongevejs liv og den franske stemning på Værnedamsvej. Tænk, hvor dejligt at jeg så endte med at bo lige netop på en af Gl. Kongevejs sidegader!
Hver dag nyder jeg at gå på Gl. Kongevej – pulsåren på Frederiksberg.  Min far spurgte mig hvorfor i al verden jeg ikke går ad bagvejene, når jeg skal aflevere Otto i vuggestue, i stedet for at gå ad trafikerede Gl. Kongevej. Jamen det er fordi jeg ELSKER Gl. Kongevej! Der er så mange små sjove butikker, og der dukker hele tiden nye steder op.

Et af de nye steder, jeg har opdaget, er District Tonkin – en sjov blanding af interiørbutik og café med vietnamesisk koncept. Indehaveren har selv vietnamesiske rødder og vil med sit sted vise os lidt af den kultur, hun kender fra Hanoi, hvor District Tonkin udgør byens gamle industrielle kvarter, som i dag er fyldt af små kunsthåndværksteder og caféer.

Jeg var forbi til frokost og blev med det samme vild med både de lækre báhn mì sandwich, den vellavede kaffe og alle de andre lækre ting, der sælges – stort set det hele fra Vietnam, men i et moderne og urbant udtryk -. ikke noget med kitchet asiatisk restaurant med plastikblomster her! Alt er udvalgt nøje med tanke for hvordan man gør i Vietnam og med utroligt god smag bag.

_1190449s

Jeg spiste tasty og frisk báhn mì med krydret svinekød, frisk salat, spicy mayo og masser af frisk koriander. Báhn mì serveres i baguette og er et resultat af Vietnams år som fransk koloni.

_1190447s

Jeg drak dejlig te til maden. District Tonkin har mange forskellige slags spændende te og kaffen får de specialristet fra Illy, så den er ekstra ristet, som man ser det i Vietnam.

district tonkin

Stedet er fedt indrettet og de fleste af tingene kan man også købe – I kan se, at der f.eks. er prismærker på de flotte stole.

_1190453s

Jeg spiste også lige et stykke friskbagt, chewey og meget chokoladet brownie sammen med den virkelig gode kaffe.Tallerkenen er også vietnamesisk. De havde vældig pæne ting.

_1190444s _1190440s

Vidste du, at der dyrkes kakaobønner i Vietnam? Jeg fik ikke smagt chokoladen, men prøv at se, hvor smuk og art deco-lækker den er.

_1190441s _1190446s

 

District Tonkin
Gammel Kongevej 152A
1850 Frederiksberg C

1Comment

Post A Comment

  • Mie Biberg
    Posted at 21:01h, 06 januar Svar

    Ja – fantastisk sted. Vidunderlige baguettes.