Dirndl und knöpfle – et dejligt besøg i Münstertal

Dirndl und knöpfle – et dejligt besøg i Münstertal

Peter og jeg er på ferie og som vi plejer, er vi kørt til Sydfrankrig, hvor vi bor i Tourrettes sur Loup i min families dejlige hus. I år har vi taget bilen og lavede et par stop på vejen sydpå, bla. i Rothenburg ob der Tauber, som jeg har posted et par billeder fra på min Facebookside, og på dette vidunderlige sted i Münstertal i Schwarzwald i Tysklands sydvestlige hjørne, Landgasthaus zur Linde.

Jeg må sige, at jeg bliver mere og mere vild med Sydtyskland. Der er simpelthen så smukt og man får rigtig mange behagelige oplevelser for få penge. Folk er enormt gæstfri og som bonus går personalet på restauranter og hoteller ofte rundt i deres folkedragter med dirndl und alles (se billedet nedenfor, hvor Peter prøver at fange damerne i deres fine tøj under påskud af at fotografere mig). Nuttet og fjollet. De har vist ikke så meget selvironi dernede, siden de helt seriøst går rundt i de outfits, men det er fint og eksotisk. Jeg ser lidt bekymret ud på billedet, men i virkeligheden drømmer jeg bare om at have sådan en dragt selv…

Landgasthaus zur Linde ligger ved en brusende bæk, som man kan lytte til mens man sidder i deres fine gårdhave og nyder et godt måltid. Nedenfor kan I se billeder af hvad vi spiste. Stedet kører efter filosofien lokale råvarer. Ørrederne er fanget i deres egen bæk og de ryger dem også selv, kantarellerne er plukket lokalt, vildtet er skudt af lokale jægere og der er lokal Baden-Baden vin på kortet.

Som amuse bouche fik vi et lille Weck glas med koldrøget ørred, solsikkefrø, dild og salat.

Forretten var et lille udvalg af lokale specialiteter. Til denne anretning ville min mor helt klart have sagt, at hun sagtens kunne nøjes med en forret, men sådan spiller klaveret ikke for mig!
Der var Schwarzwalder skinke, kogt skinke, tyttebær, hjemmelavet friskost, varmrøget ørred og salat. Det hele var lige som det skulle være.

Hovedretten var dyreryg med kantareller, sommerkål, stege knöpfle (en slags spätzle, som er en type pasta) og syltede brombær. Alt var perfekt!

Til dessert ville jeg gerne have haft den lokale specialitet, Schwarzwalder kirschtorte (chokoladelagkage med kirsebær), men de var løbet tør. I stedet delte vi et stykke hjemmelavet isbombe med 3 slags is og skiver af hindbærroulade om kanten. Dertil sommerbær og blomster. Det var meget smukt.
Peter fik et glas lokalproduceret hindbærbrændevin til,
som kom i sådan et fint lille glas med låg.
Jeg elsker, når der er kælet for detaljerne.

Vi sov i et hyggeligt loftsrum med fritlagte bjælker. Næste morgen spiste vi morgenmad ved siden af bækken. Vi fik spejlæg med de guleste blommer, dejligt brød og alt muligt andet. Ser det ikke skønt ud?

Hvis du skal køre til Frankrig, ligger dette sted godt til et stopover, da det er tæt på motorvej og nær ved Mulhouse, som er et sted man ofte kommer forbi, når man kører fra Danmark gennem Tyskland til Frankrig. Men hele området er et besøg værd i sig selv.

Nu vil jeg hoppe i badetøj og kaste mig i poolen. Der er varmt og cikaderne larmer her i Tourrettes. Jeg har købt courgetteblomster, som jeg skal lave noget af i aften; det kommer der nok et indlæg om…

Håber alle nyder sommeren 🙂

5 Comments

Post A Comment

 • Mette
  Posted at 00:51h, 15 september Svar

  Uhmmmm – men der var Schwarzwalder Kirchtorte i fredags. Og den var noget saa skoen!

  Saerligt overraskende var dog den friskroegede oerred. Taenk – det kan vaere saa laekkert.

  Naa ja ….. og saa var der ogsaa lige de blandede skovsvampe. Mums.

  Tusind tak for tippet, Mira.

  • Mira Arkin
   Posted at 09:13h, 15 september Svar

   Hvor er jeg glad for at høre, at du også havde det dejligt på det smukke Landgasthaus – nu bliver jeg helt misundelig. Håber der er Schwarzwalder Kirchtorte næste gang jeg kommer forbi…

 • Annemette Due Hagenau
  Posted at 20:38h, 14 juli Svar

  Det lyder vel nok bare skønt med jeres Tysker-idyl. Det skal vi da vist prøve engang. Og så løvrigt rigtig god ferie til Peter og dig. Kh Annemette – Kaspers schwester 😉

  • Mira Haaning Arkin
   Posted at 16:24h, 15 juli Svar

   Mange tak Annemette!
   Jeg tror faktisk du ville se ualmindeligt charmerende ud i sådan et dirndl-outfit 🙂
   God ferie til dig og familien også!

   KH Mira

 • Lise
  Posted at 16:07h, 14 juli Svar

  Jo, det ser knaldgodt ud! Og lyder helt super!

  Det er nu også nogle – så vidt jeg kan se – nogle teknisk gode fotos. Tricket med at fange noget i baggrunden kender jeg godt; det har I fået et rigtig godt og sjovt billede ud af.

  Jeg er klar til at tage afsted til det fine Landgasthaus!