Dill fizz med grape og agurk
– SPONSORERET INDLÆG –
Herhjemme tog vi tidligt hul på påsken i går aftes med en forfriskende cocktail.
Jeg har fået et par flasker aquavit fra Den Ny Spritfabrik, som laver to varianter af aquavit. Den klare D Argentum dufter blidt af dild og er rund og let i smagen med en let bitterhed til slut. Den mørke D Aurum har- som farven fortæller – fået fadlagring og er fyldigere i smagen med bløde citrusnoter fra både appelsin og citron.
For folk som mig, der hader kommen, er de her snapse fantasiske. Du får kompleksitet og friskhed uden at hverken dildsmag eller kommen overdøver. Jeg har set de her flasker på flere af Københavns cocktailbarer og fik lyst til selv at prøve at bruge dem i en drink. Hvem siger aquavit skal drikkes som shots?
D Argentum kan med sin dildsmag og lette bitterhed minde om gin, så her har jeg – med ufattelig stor succes, hvis jeg selv skal sige det – brugt den i en variant af den klassiske gin fizz, som får et skud agurk og grape, der begge går så fint sammen med den blide dildsmag i spiritussen. Det var en virkelig frisk og balanceret drink, som vi kommer til at drikke en del af herhjemme. Peter var helt i chok over, hvor godt den smagte, og begyndte at tale om, at vi burde starte en bar! Jeg kan nu bedst lide at sidde på gæstesiden af en bardisk, så det jeg ved ikke rigtig…
Dill fizz med grape og agurk
1 drink
4 cl D Argentum
4 cm agurk, skåret i tern
3 cl grapefrugtjuice, friskpresset
1 cl citronsaft, friskpresset
2-3 cl sukkersirup (lavet af lige dele sukker og vand)
evt. 1 tsk æggehvide
isterninger
danskvand
Pynt: agurkeskive og citronskal
Kom D Argentum i en shaker sammen med agurketern. Brug en muddler til at mase agurken ud i aquaviten. Tilsæt grape- og citronjuice, sukkersirup og æggehvide (hvis du vil have fint skum på drinken). Fyld shakeren halvt op med isterninger og fyld samtidig et glas med is.
Kom låg på shakeren og shake drinken grundigt i 30 sekunder. Straines over i glasset og garneres med agurkeskive og citronskal. Top op med danskvand.
No Comments