Det spiste jeg også i Tourrettes

Det spiste jeg også i Tourrettes

Nu er vi hjemme igen fra den dejlige uge i Tourrettes sur Loup. Jeg vil lige fortælle lidt mere om hvad jeg ellers spiste.

Morgenerne starter selvfølgelig med croissanter på terrassen. Her sammen med en hindbærgele fra Bonne Maman, men for det meste med Bonne Mamans formidable abriokossyltetøj. Det smager så intenst af modne abrikoser, at andre syltetøjer burde skamme sig!

Croissanterne kommer enten fra den lille bager i Tourrettes eller frosne og klar til at bage selv fra luksus-frostsupermarkedet, Picard, der udelukkende sælger frostvarer af udsøgt kvalitet.

Vi havde besøg af vores dejlige venner Peter og Lars, og mens de var der spiste vi den ene aften disse sprøde crostini gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie. Ovenpå et stykke bøffelmozzarella og så finthakkede modne tomater vendt med olie, salt og peber.

Jeg lavede denne couscous salat med butterbeans og tomat. Couscous’en var krydret med raz el hanout (en marokkansk krydderiblanding med bl.a. kanel og spidskommen i), mynte, citronsaft- og skal og en god sjat olivenolie.

Her et billede fra gården foran køkkenet. Her spiser vi sommetider morgenmad eller får en apéro om eftermiddagen.

courgettes farcis

Couscous’en spiste vi til disse små courgetter, der var farseret med slagterens egen krydrede fars. Ovenpå drysser jeg med rasp og revet parmesan. Farsen var krydret med bl.a. saltet skinke, grønne krydderurter og masser af hvidløg. Den var meget grovhakket og super lækker.

Den næste aften spiste vi hapsere med artiskok-pure. Du tager bare en dåse marinerede artiskokhjerter og blender med en håndfuld parmesan og en sjat olivenolie. Mega nemt og rigtig tasty.

Min far stod for udskæringen af denne foie gras au torchon – altså en foie gras tilberedt ved lav temperatur pakket ind i et klæde. Han varmer kniven i varmt vand,så det er nemmere at skære pæne skiver. Vi spiste foie grasen på ristet brød sammen med den føromtalte hindbærgelé.

Hovedretten var denne flotte svinenakkesteg, som min mor havde barderet med finthakket rosmarin fra haven og friske hvidløg. Den fik en lille times tid i Weberen og var afsindigt lækker. Man kan lige ane min fars stegetermometer, som vi tester kødet med. Den kom ud da den var 60 grader.

Sammen med couscous’en fik vi også disse dejlige provencalske tomater. Dem elsker alle, så lav altid rigeligt! De smager også godt dagen efter.

 

8 Comments

Post A Comment

 • Ole Olsen
  Posted at 08:20h, 09 oktober Svar

  Hvor skønt vi er flere der elsker abrikosmarmelade fra Bonna Maman.
  Jeg er lidt smådepri ved tanken om jeg først kommer til Frankrig til foråret, så er der nogen der kender et sted i Vestsjælland hvor den sælges, er min vinter reddet..

 • Maria Rubæk
  Posted at 16:00h, 27 august Svar

  Du kan få bonne maman i en del forskellige varianter i Superbest på Jægersborg Alle 44, Charlottenlund

 • Julia
  Posted at 22:42h, 29 juli Svar

  Hej Mira, jeg glæder mig at høre at du deler min begejstring for Bonne Mamans abrikossyltetøj. Desværre kan man ikke få det ret mange steder i Danmark, for udvalget i de danske butikker er domineret af de røde varianter, og så er der nogle slags lavet af appelsin og citrusfrugter. I øvrigt kan jeg også vildt godt lide Bonne Mamans ferskensyltetøj – mums…

  • Mira Arkin
   Posted at 14:34h, 30 juli Svar

   Hej Julia

   Hvor har du set det i Danmark? Jeg har nemlig ikke haft held med at finde Bonne Maman nogen steder.

   • Julia
    Posted at 10:22h, 31 juli Svar

    Hej Mira, det husker jeg desværre ikke, for det var ingen af de steder, hvor jeg plejer at købe ind (jeg bor i indre by i København) og det var for lang tid siden. Jeg tænker, om det måske var i Bilka i Fields, hvor jeg købte ind til en stor fest. Jeg husker, hvor overrasket jeg var, for jeg havde heller ikke set det nogle andre steder her i Danmark og jeg savnede det meget efter at være flyttet fra Tyskland, hvor det er redt nemt at få fat i. Så desværre kan jeg ikke hjælpe dig videre…

    • Mira Arkin
     Posted at 12:11h, 31 juli Svar

     Okay, men tak. Jeg fortsætter jagten 🙂

     • Julia
      Posted at 14:05h, 11 juli Svar

      Hej Mira, jeg læste lige dit seneste indlæg, og så huskede jeg vores udveksling af beskeder vdr. Bonne Mamans vidunderlige abrikossyltetøj. Jeg har set det for 2 dage siden i Super Best i Frederiksværk, hvor jeg lige er på sommerferie. Så skal jeg nok prøve om det også findes i Kbh., når jeg er tilbage… Hilsen, Julia

      • Mira Arkin
       Posted at 13:41h, 13 juli Svar

       Det er bare så dejligt, at Bonne Maman begynder at dukke op flere steder i Danmark. Godt du holder øje – keep me posted 🙂