Det spiste jeg i Barcelona – del I

Det spiste jeg i Barcelona – del I

Barcelona

Nu har også jeg opdaget, at Barcelona er en lækker by. Mine venner har længe sagt det til mig, og nu har jeg endelig selv været der på en dejlig efterårsferie. Peter og jeg var afsted i 4 dage og er lige kommet hjem i går.

Vi boede på et virkelig dejligt lille boutique hotel på kanten mellem den gotiske by og El Born. Hotel Denit ligger i en stille og lettere dodgy-udseende gyde. Men der er absolut ikke noget dodgy over hotellet og nok heller ikke gyden – den er bare spansk og mørk.

Vi havde værelse på øverste etage med privat terrasse – værelse 51, hvis I selv skal afsted. Hotellet er moderne med værelser indrettet i nærmest skandinavisk enkel stil, gratis (men meeega langsom) wifi og billig morgenmad, som vi dog ikke prøvede. Jeg kan varmt anbefale hotellet, der havde en helt perfekt beliggenhed og meget stille værelser med toplækre badeværelser med dyre armaturer og så mærkeligt nok med håndvasken i udenfor badeværelset – lidt underligt, men praktisk i forhold til fordeling af badeværelsestid mellem mig og Peter (make-up-tid kontra toiletbesøg og bad, sorry hvis det er too much information :-)). Det ligger 1 minut fra byens største El Corte Ingles (stormagasin), tæt på metro, tæt på sites i den gotiske by og i et hyggeligt kvarter. Husk dog at frabede jer værelser i stueetagen, da jeg tænker de kan være ret mørke.

Her følger en reportage af det vigtigste fra turen, nemlig hvor og hvad jeg spiste…

Vi ankom midt på dagen, smed vores ting på hotellet og så brugte jeg lige 10 minutter på at juble og hoppe op og ned over vores solrige terasse og de 28 grader og fuld sol, der heldigvis var. Derefter gik vi på opdagelse i byen – og ledte efter et sted at spise frokost.

 

Gourmetburger hos Kiosko

Vi gik ned mod vandet og faldt helt tilfældigt over et trendy gourmetburgersted, Kiosko.

Kiosko

 

På en stor tavle over disken kunne man se menuen med de mange forskellige burgere. Du tager en bestillingsseddel ved disken, hvor du så krydser af, hvad du skal have. Du vælger din type bolle: alm, brioche, semi-fuldkorn eller helt uden bolle. Du vælger burgerstypen – vi valgte en med smeltet Manchego ost og karamelliserede løg og så en med en mystisk kartoffel-røsti-agtig ting, som godt nok var lidt kedelig. Du kan vælge mellem forskellige fritter eller en salat som tilbehør og på bordene står Kioskos hjemmelavede gourmet ketchup og chilisauce.

Nu er der så det uheldige, at jeg var så sulten, at jeg glemte at fotografere maden inden jeg grådigt kastede den indenbords.

Men jeg har lånt et billede fra Kiosko hjemmeside, så du alligevel kan få en idé om burgerens kvalitet.

Det var nemlig en yderst velsmagende burger. Især Peters. De er store – på størrelse med en Whopper, men i øvrigt uden sammenligning til store burgerkæder. Kødet var velsmagende med god grillet smag og fyldet friskt og lækkert. Vi havde valgt semi-fuldkorn, som dog viste sig bare at være deres almindelige bolle med et drys af noget klid over. Men fuck det. Bollen var ristet og velsmagende og passede i størrelse til den store bøf. Maden fik man serveret på et stykke papir med info fra Kiosko – det gav et lækkert, rustikt avispapir-indtryk som passer i stedets rå, storbystil. Der var i det hele taget meget New York over stedet.

Vi fik grove fritter til, som var store syndige, sprøde kartoffelbåde, som vi spiste med masser af den hjemmelavede ketchup til – den smagte let røget og var super lækker, omend jeg nu også synes man skal passe på med at pille ved noget så helligt som ketchup, der efter min mening skal være fra Heinz uden så meget pis. Men lækkert at stedet laver sit eget kvalitetsprodukt, så man ved, man er et sted, hvor de går op i råvarekvalitet. For det gør de nemlig hos Kiosko. Flere af retterne på menukortet havde henvisninger til, hvor kødet eller en anden råvare kom fra. Cool.

Bagefter vandrede vi ned til havnen og promenerede i det moderne havneområde, hvor det øverste billede er fra. Det gør altså meget for en by, at man gør så meget ud af havn, strand og park, som man gør i Barcelona.

 

Tapas på Taller de Tapas

 

Taller de Tapas

Om aftenen gik vi den korte tur på 2 minutter ned til tapasstedet Taller de Tapas. Det er et sted, som ofte dukker op i danske guides til Barcelona, og du er altså ikke den eneste turist derinde. Der kommer dog også lokale – jo flere, jo senere du kommer.

Der findes 5 Taller de Tapas i Barcelona – vi var på den tættest på vores hotel i den hyggelige shoppinggade Carrer Comtal. Vi sad i baren, hvilket jeg elsker, for så kan man følge med og lure på de kolde tapas, de har liggende i kølemontrer.

 

Taller de tapas

Vi bestilte lidt forskellige tapas til deling. Naturligvis brød med tomat, som nu er min nye yndlingssnack/fattigmandsmad. Det virker bare så godt med ristet brød gnedet med hvidløg og frisk tomat og dryppet med olivenolie. Mums. Brødet var rustikt, sejt og sprødt og det spillede bare.

Taller de tapas

Grillede auberginer og peberfrugter med gedeost. Smagte godt, men var ikke krydret ordentligt, så auberginerne fik en lidt fad smag.

Taller de tapas

Bunuelos med saltet torsk var luftige, sprøde og super tasty. Faktisk de bedste kartoffel-fritters, vi fik på turen.

Taller de tapas

En landpølse med hvide bønner – de spurgte hvordan vi ville have den stegt!? Jeg bestilte welldone – håber ikke de også serverer rå pølle? Pølsen var lækker og lidt grov-medister agtig og de små hvide bønner smagte dejligt til.

Taller de tapas

Ristet kalvefilet med padron pebre til. De små pebre er milde og let bitre. Kødet var super mørt.

Taller de tapas

Syyyyyndige patatas bravas – friturestegte kartofler med hvidløgsmayo og paprika/peberfrugt sauce. Vildt tasty og svaret på alle dine bønner, hvis du har tømmermænd. Også de bedste bravas, vi fik på turen. God hvidløgsmayo med masser af hvidløgssmag – vi stank nok pænt meget dagen efter.

Taller de tapas

Peter var fresh og fik et glas sangria til at slutte af på. Den var vildt kradsbørstig med herre meget sprit i – så pas på med dem. Fås også på kande, hvilket kun kan være sjovt!

Taller de tapas

Alt i alt er Taller de Tapas et fint sted at spise standard tapas. Maden er vellavet, restauranterne er hyggeligt og tjekket indrettet, men som sagt er det altså ikke en uopdaget perle, hvor du sidder incognito blandt de lokale – der er altså andre turister og du kan godt risikere at høre jysk derinde. Men det er nu stadig et godt spisested og ikke en turistfælde. Faktisk var det bedre end andre hypede steder, vi spiste på turen, men mere om det i senere indlæg. Du kan bl.a. se frem til et indlæg fra den asiatisk inspirerede tapas-bar, Dos Palillos og fra den 1-stjernede michelinrestaurant, Alkimia.

 

 

 

 

 

 

3 Comments

Post A Comment

  • Nada Cay
    Posted at 07:48h, 17 oktober Svar

    Dejlige billeder, Mira. Og ja, Barcelona ér en skøn by – ikke alene på madsiden!

  • Kasper Bergholt
    Posted at 16:35h, 16 oktober Svar

    Peter er og bli’r min helt! 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 16:49h, 16 oktober Svar

      Ja, han er meget modig når det gælder de stærke drikkevarer – eller mener du det med toilettet?? :-).