Det skal jeg spise nytårsaften 2020

Det skal jeg spise nytårsaften 2020

Foto: Chris Tonnesen

I år fejrer vi nytår herhjemme med min veninde og hendes dreng. Vi plejer alligevel aldrig at være stil store nytårsfester, så det er sådan set som det plejer for os. Vi gør dog altid noget ud af middagen (obviously). Jeg tænkte, jeg lige ville fortælle om, hvad vi planlægger at spise.

Måske kan I få lidt idéer.

Vi starter med champagne og nogle østers. Jeg vil lave nogle med peberrodsfløde, syrlig agurk og dild. Min veninde laver også nogle grillede med estragonsmør og så får vi nogle naturel med lidt fermenteret chili on the side.

Så overvejer jeg også at lave mini croque monsiuer – lige som dem, jeg har købt fra Picard i Frankrig. Og vi skal også have caviar med toast og creme fraiche. Det hele er mens dronningen holder tale.

Så mens ungerne spiser ungerne spiser lasagne (det har de bestilt fra min veninde, som laver en lasagne der er meeeeeget bedre end min, hrmpf!), spiser de voksne forret. Vi skal have et stykke lyssej loin med jordskokkecreme og ærteskud. Måske laver jeg også lidt jordskokkechips til. Det skal passe til noget hvid Bourgogne fra Leflaive, så der skal være lidt gods i retten.

Til hovedret laver jeg et eller andet stykke kød – måske en cote de boeuf serveret i skiver – med morkelsauce lavet af nedkogt kalvefond og klassiske pommes anna (dem laver jeg dagen før, så de er lige til at skære ud og stege af i ovnen på selve dagen). Jeg ved ikke hvad vi drikker til endnu – måske noget Barolo.

Og til dessert klassisk chokolademousse, hvor ungerne får knuste oreos over deres og de voksne nøjes med hindbær.

Hvis I har brug for inspiration, er der masser at hente fra tidligere indlæg om nytårsaften. Bare kig her.

No Comments

Post A Comment