Den store køkken makeover

Den store køkken makeover

Efter uendeligt lang tid, er mit nye køkken næsten færdigt. Der mangler nogle detaljer her og der, men de overordnede ting er på plads og jeg ELSKER mit kæmpestore laaaaange køkken.

Når jeg står ved håndvasken kigger jeg mod øst. Så i vinterhalvåret kan jeg se solen stå op bag træerne. Grunden ved siden af er vildt bevokset og hører til naboens hus nede ved søbredden. Der er egern og alt muligt, der hopper rundt – så hyggeligt med al det dyreliv. I forgårs så jeg en ræv liste hen over græsplænen midt på eftermiddagen!

Vi valgte at bruge Ikea elementer (som koster omkring en fjerdedel af andre køkkenfirmaers skabe og skuffer – jeg kan ikke mærke forskel overhovedet – det er mdf det hele alligevel). Vi samlede dem selv (dvs. Peter og vores ven Jacob) og så fik vi vores surfer-tømrer Emil til at sætte det op på fast sokkel.

Fronterne er fra svenske Pickyliving, som laver fronter til Ikea køkkener og skabe. Jeg valgte deres P2 lågedesign med en let profileret ramme, som giver et klassisk, men stadig rent og ikke overpyntet look. Det synes jeg passer godt i vores 30’er hus. Jeg er så glad for, at det blev et gråt køkken. Jeg tror at det havde været for klinisk med et hvidt køkken af den størrelse.

De sorte metalgreb er fra Muuto.

 

Mellem køkken og stue har vi franske skydedøre, som jeg ikke har fået malet, så de er ikke oppe endnu. Her kigger vi fra stuen ind til spisebordet i køkkenet. Vi har et kæmpestort 4-fags vindue ud mod haven, som vender mod syd. Derfor er der masser af lys hele dagen i køkkenet, hvilket jeg elsker.

Gardinerne sidder på en skinne helt oppe i loftet og går ned til gulv.

Vitrineskabet er  fra Direkte Import og passer helt perfekt i størrelse til hjørnet her. Jeg ville gerne have et vitrineskab, der var lavet af noget andet, end resten af køkkenet, så det ikke blev for stift.

Vi har genbrugt vores gamle massive egebord (købt i Ilva for 12 år siden). Wegnerstolene købte vi på auktion for en del år siden. Gulvtæppet købte jeg fra Jotex efter inspiration fra Acie-blogger Christine. Det er af plast og utroligt børne-svineri-modstandsdygtigt.

Jeg har også købt lamper til over spisebordet – de skal lige hænges op… Det er Le Klints nye Lamella lampe.

Det er sjovt at se dette billede i forhold til det nedenfor fra sidste år. Det er samme vinkel, cirka.

Vi slog en bærende væg ned mellem det gamle køkken og spisestuen, så jeg kunne få mit store drømmekøkken. For mig var det vigtigt, at spisebordet var i samme rum som resten af køkkenet. Jeg gider ikke spisestuer – det er i køkkenet det sker, så det skulle være ét stort rum.

Vi valgte en Silestone bordplade – det er kompositsten, så det er mest af alt knust granit og det har en lukket overflade, så du kan sjaske med tomatsovs og rødvin uden at det gør noget (og det gør jeg faktisk tit). Jeg valgte en hvid, let meleret farve, som hedder Ariel. Bordpladen er 12 mm tyk.
Emfanget er fra danske Trepol. Den er så fin og diskret – ligner egentlig bare en stor lampe, synes jeg. Vi var lige ved at vælge den i messing, men gik efter det diskrete look i stedet. De sælger allerflest af dem i mat sort, som også er super flot. Vi har motoren siddende uden på gavlen, så den er meget lydsvag og suger fantastisk.

Fliserne fik jeg sat op næsten til allersidst. Først var jeg ude i noget kalksten, men fandt ud af, at med det niveau af køkkenaktivitet, jeg har, var det alt for upraktisk, da de suger alt til sig og bliver plettet.

Kogepladen er fra Siemens og kan alt muligt (som jeg så ikke bruger) og jeg har allerede lavet et grimt hak i hjørnet. Det er SÅ nederen og jeg skabte mig virkelig meget over det. Vi har ikke glasdækning i vores husforsikring, så vi må prøve at lime den eller noget. Så surt, altså!

Det er her mellem de to vinduer, at kogepladen nu står. Cirka midt på køkkenets lange bordplade.

Vi har også lidt skabe på den modsatte side. Her var et mærkeligt indhak, hvor der er et stykke bærende væg, vi valgte at beholde for at holde udgifterne bare en smule nede. Her fik vi plads til en lille fryser, som det er meningen skal være Peters cocktailfryser. Nu er den så fyldt op med bønner fra haven og alt muligt andet, så der slet ikke er plads til at han kan have frosne glas klar…

Her er det fra den anden vinkel. Der var lidt problemer med fryserdøren, så den er lige i kælderen og blive kigget på. I det væghængte vitrineskab har Peter sine cocktailglas og i de smalle skuffer er der shakers, rørepinde m.v. og de flasker sprut der bliver brugt mest. Resten fylder en hel væg i vinkælderen! Peter går ikke ned på sprut!

Der var plads til overs på venstre side af de brede skuffer – det blev til et lille bakkerum.

Jeg vil hænge nogle billeder op rundt omkring, med det bliver det aller sidste.

I hjørnet ved siden af ovnene skal vores kaffemaskine stå. Der skal lige nogle hylder op til kaffeting og andet habengut. Jeg har ikke besluttet om det skal være egetræshylder, som Peter laver, eller om vi skal købe et eller andet væghængt system. Måske noget med messingknægte og egehylder? Indtil videre står der et billede og hygger sig.

Bordpladen i højre sider er 7,5 meter lang, så jeg har nok arbejdsplads. Jeg får gået nogle meter i løbet af en dag i køkkenet! Jeg elsker vores smukke sildebensparketgulv, som også er nyt. Vi fjernede det gamle to-stavs parketgulv i ask og fik lagt gulvvarme i en trækonstruktion over det gamle betondæk. Vi ville gerne have gulvet lagt på træ, af hensyn til følelsen, når man går på det og akkustiken.

På væggen mellem vasken og kogepladen skal der monteres en messingstang med kroge til diverse redskaber og klude og også en knivmagnet. Jeg har købt en fin en i egetræ. Der mangler også at komme lamper op over køkkenbordet – det begynder at blive lidt mørkt…

Her er vue’et den anden vej gennem de franske døre (som ikke er monterte endnu). Lige til venstre er udgangen til terrassen og haven, så der er dejlig kort vej fra køkkenet og ud. Og igen – masser af lys hele dagen.

21 Comments

Post A Comment

 • Henriette Henriksen
  Posted at 15:20h, 18 maj Svar

  Hej
  Kan se du har haft dit Ikea køkken nogle år nu. Er du stadig tilfreds med det?
  Jeg står selv og skal have nyt køkken og jeg synes det ser flot ud 😊
  Vh Henriette

  • Mira Arkin
   Posted at 15:33h, 18 maj Svar

   Ja, det fungerer upåklageligt. Er meget glad for det 😀

 • Helle Djelby
  Posted at 18:33h, 23 november Svar

  Hej Mira
  Jeg har med stor interesse læst om din køkkenproces her. Vi er igang med en gennemgribende renovering af vores drømmehus og dermed etablering af drømmekøkkenet. Har lige et par spørgsmål. Er du tilfreds med de låger fra Pickyliving? Er de solide/tykke i selve ruden i midten? Og passede de bare helt fint til ikeakøkkenet? Håber du kan hjælpe😄

  • Mira Arkin
   Posted at 19:12h, 30 november Svar

   Hej Helle,
   Jeg er helt tilfreds med lågerne/skuffefronterne. De passede alle perfekt og det var nemt at montere det. De er solide og grundigt sprøjtemalede uden nogen fejl. Super fint 😀

 • Casper Madsen
  Posted at 21:38h, 22 september Svar

  Hej Mira. Rigtig fedt køkken og gulv. 😀 Vi er selv igang med et køkken projekt og sidder lidt fast i forhold til at vælge gulv. Vi er helt vilde med sildebensparket, men er lidt bange for prisen og om det er for sart til køkkenet. Det lyder dog smart med det der Osmo – Hvem fandt I til at behandle og lægge gulvet? Jeg ved ikke om du vil sige det men hvad løb gulv prisen op i?

  Tak for nogle lækre opskrifter. 👍🏼

  • Mira Arkin
   Posted at 11:46h, 23 september Svar

   Hej Casper,
   Mange tak 🙂 Nu har jeg brugt køkkenet i halvandet år og jeg synes overhovedet ikke der er problemer med trægulv/sildeben i et køkken. Vi vasker det MEGET sjældent, så det har stadig en fin og lukket overflade fra det der Osmo. Nu fik vi jo lavet gulv i hele huset, så for stueetagen på 90 kvm. gav vi 215.000 for at få lagt gulvet, inkl. materialer som var massiv egetræs parket. Det er lavet på en trækonstruktion under (ikke beton) og der er lavet plader til gulvvarme under. Selve behandlingen med Osmo stod AVL Gulve i Jægerspris for. Jeg mener vi gav 12-15.000 for den del. Det var mega dyrt at lave gulv, men vi glæder os over det hver dag og det er nok det, folk mest bemærker, når de besøger os. Wow, flotte gulve, siger de 🙂
   Pøj pøj med projektet 🙂

 • Ditte Laurenborg
  Posted at 21:04h, 02 januar Svar

  Hej, super flot
  Hvad løb omkostningerne op i ca ?

  • Mira Arkin
   Posted at 09:46h, 03 januar Svar

   Hej Ditte,
   Tusind tak 🙂
   Økonomien i det ser sådan her ud:
   Ikea køkkenskabe/skuffer: 22.000
   Picky Living fronter: 32.500
   Bordplade Fired Earth/Silestone: 60.000 (OMG!)
   Montering: 25.000
   Flisearbejde: 3.500
   I alt: 143.000
   Dertil kommer hvidevarer, emfang og armatur/vask.

 • Dina Damlund
  Posted at 22:49h, 07 december Svar

  Hej Mira

  Fra hvilket firma bestilte i jeres bordplade? Og fik i dem til at underlime vasken?
  Bh

  Dina

  • Mira Arkin
   Posted at 16:56h, 14 december Svar

   Hej Dina. Den bestilte vi hos Fired Earth, som stod for bestilling hos et firma i Hornbæk, som kom og målte op og installerede, komplet med underlimning af vask og isætning af kogeplade og fugning.

 • Morten
  Posted at 14:18h, 04 december Svar

  Hej Mira.
  Flot resultat!
  Hvad hedder farven, som du har valgt til køkkenlågerne?
  Mvh. Morten

  • Mira Arkin
   Posted at 19:13h, 04 december Svar

   Tak Morten 🙂
   Det er en af deres standardfarver, 3000-N.

 • Trine Louise Appelby
  Posted at 09:58h, 03 november Svar

  Kære Mira. Tillykke med det nye køkken. Det er virkelig blevet flot. Du fortæller om mange af materialerne, vil du afsløre hvor du har fundet fliserne?

  • Mira Arkin
   Posted at 11:15h, 03 november Svar

   Tusind tak Trine 🙂
   Ja, dem har jeg da glemt at nævne. De er fra Fliseuniverset i Gentofte og hedder
   “Seventies Dark Grey Glossy”.
   KH Mira

 • Dina Damlund
  Posted at 19:37h, 21 oktober Svar

  Fedt. Tak for råd. Jeg må undersøge Osmo. Og se om jeg kan finde en gulvmand😊

 • Dina Damlund
  Posted at 20:04h, 17 oktober Svar

  Hej Mira
  Sikke et fantastisk køkken. Vi står selv og skal i gang med projekt køkken flytning. Håber det er ok jeg spørger dig om lidt😊. Hvordan fungerer det med slidebensparket i køkkenet? Er det sart? Og hvor har du fundet en knivmagnet i eg?

  Bh
  Dina

  • Mira Arkin
   Posted at 13:51h, 21 oktober Svar

   Hej Dina,
   Tusind tak!
   Nu har vi jo ikke brugt køkkenet så længe, men indtil videre går det fint med sildebensparket. Det er massiv eg og det er behandlet med et produkt, der hedder Osmo hårdvoksolie, som er en blanding mellem voks og olie. Det lægger en barriere på træet, så skidt ikke trænger ned i. Det er vandafvisende, så vand danner små perler på toppen. Det skal selvfølgelig stadig tørres af og man må ikke vaske det for tit eller med for meget vand. Osmo skulle være nemt at efterbehandle/pletbehandle med, uden overgange. Men det har vi ikke prøvet endnu. Vi havde lidt svært ved at finde en gulvmand, som kendte produktet, da det skal påføres på en helt bestemt måde. Men til sidst lykkedes det!
   Knivmagneten fandt jeg i Areastore i Store Kongensgade, København. De har også en webbutik. Det var godt nok den sidste, jeg købte, så jeg ved ikke om de har fået flere hjem. Ellers laver Hvalsøe også en: https://hvalsoe-design.dk/lp/knivmagneter-i-trae/knivmagnet-i-eg/?gclid=EAIaIQobChMIk6u457uX3gIVDg8YCh0dzANmEAQYASABEgLhwvD_BwE
   Pøj pøj med projektet!
   BH Mira

 • Jesper Emanuelsson
  Posted at 16:35h, 05 oktober Svar

  Hej!
  Vad fint köket blev. Är det okej om vi lånar bilder till våra sociala medier?
  Du får jättegärna maila lite bilder till mig om du kan och vill:)

  Mvh Jesper
  Picky Living

  • Mira Arkin
   Posted at 16:01h, 10 oktober Svar

   Helt okej – jeg sender dig en mail med fotos👍

 • jens p.n.
  Posted at 18:46h, 02 oktober Svar

  Hej Mira

  Det ser sgu godt ud!

  7,5 meter bordplade… hold nu kæft.
  “Stang med kroge” er et must. Jeg har 3 af slagsen 🙂
  Jeg er vild med dit vitrineskab, det vil jeg tjekke ud.

  Emhætten (det hedder det stadigvæk i Vestjylland) er også fed/elegant.

  Flotte gulve!

  Selvfølgelig har I en vinkælder. Og èn væg til rom/cognac er vel ok, så længe I går “all in” på de 4 B’er (Barolo-Brunello-Bourgogne-Bordeaux) på de 3 andre sider 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 14:07h, 03 oktober Svar

   Tak for din søde kommentar, Jens. Vi er meget velforsynede med Bourgogne, men skal klart have fyldt mere på af de andre B’er 🙂
   Mange hilsner,
   Mira