Den perfekte kage til efterårsferien: græskarkage med ingefær og ahornsirupglasur

Den perfekte kage til efterårsferien: græskarkage med ingefær og ahornsirupglasur

_1250289s

Jeg købte mig et ret stort hokkaidogræskar, som jeg indtil videre har brugt til en kage og til et super lækkert foccacia. Der er stadig en trediedel tilbage, men det bliver uden problemer brugt, for der er så meget, man kan med et græskar. 

Den kage, jeg bagte, var rigtig vellykket. Græskarret giver fugt til kagen, som holder sig lækker i flere dage. I USA bager man sådan nogle græskarkager i halloweensæsonen, men derovre bruger de fleste færdiglavet græskarmos fra dåse. Det kan vi ikke få herhjemme, men det er også noget pjat at købe det fra dåse, for det er så nemt, at stikke græskarret i ovnen og mose det med en gaffel bagefter. Som sagt, brugte jeg hokkaido her, men du kan også bruge alle mulige andre slags græskar.

Kagen smager lidt af krydderkage, men med den der ekstra sødme og fylde, som græskarret giver. Den er et stort hit både hos min kæreste Peter og især vores søn Otto. Rigtig god efterårsferie derude!

Græskarkage med ingefær og ahornsirupglasur

600 g græskar, uden kerner men med skind (giver ca 300 g efter bagning og skrælning).
170 g blødt smør + ekstra til formen
3 store æg
250 g sukker
250 g lyst muscovadosukker
325 g hvedemel + ekstra til formen.
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel

Glasur
2 spsk ahornsirup
70 g flormelis

1. Varm ovnen op til 180 g. Skær græskarret i både, og behold skindet på. Læg bådene i et ovnfast fad, dæk løst med folie og bag i 30-40 min, til græskarret er mørt. Lad ovnen være tændt.

2. Lad græskarret køle af og pil skallen og evt brændte eller tørre dele af. Mos græskarkødet godt med en gaffel, til du har en ensartet masse. Smør en sandkageform på ca 1,5 l med smør og drys med lidt mel, så kagen nemt slipper formen efter bagning.

3. Pisk smør, æg og begge slags sukker sammen til en blød og luftig masse. Rør græskarmosen i og vend mel, bagepulver og krydderier i dejen. Sørg for at røre dejen, så den er helt jævn uden melklumper, men uden at dejen bliver rørt alt for længe. Hæld dejen i den klargjorte form og kom kagen i ovnen. Bages i ca 60 min. Lad kagen køle af. Rør en glasur af ahornsirup og flormelis og glaser kagen, når den er helt kold.

græskarkage

7 Comments

Post A Comment

 • Maiken Bundgaard Hansen
  Posted at 11:28h, 21 oktober Svar

  Denne kage har jeg haft kig på før, og nu tror jeg snart det skal være! Jeg har dog lige et spørgsmål: hvilken størrelse har den form du bruger? Er nemlig i tvivl om, hvorvidt den sandkageform jeg har bliver for lille (den er 1 liter).

  Mvh Maiken

  • Mira Arkin
   Posted at 12:40h, 21 oktober Svar

   Det burde jeg selvfølgelig også skrive – det er en stor kage, så brug en form på ca 1.5 l.

 • Ditte
  Posted at 21:47h, 30 januar Svar

  Hej Mira

  Den her kage ser dejlig ud! Har du et forslag til noget, jeg kan bytte det lyse musvovadosukker ud med?

  God weekend 🙂

  /Ditte

  • Mira Arkin
   Posted at 07:45h, 31 januar Svar

   Hej Ditte,
   Du kan sagtens bruge almindeligt rørsukker i stedet.
   MVH Mira

 • Maja
  Posted at 14:36h, 25 oktober Svar

  Det er en fantastisk lækker kage! Vi har allerede lavet den flere gange…
  Jeg bager indholdet af de græskar vi dekorerer, blender det og har det på glas i køleskabet. Så kan man altid lave en skøn kage – eller pumpkin spice latte eller småkager eller…

 • Line
  Posted at 19:06h, 15 oktober Svar

  Ser super skønt ud!!!
  Muuuuums! (:

 • Anne-Marie
  Posted at 15:13h, 15 oktober Svar

  Mhh, den ser lækker ud. Er vild med krydderkage og gulerodskage. Jeg er begyndt at bage dem i microovn og det tager jo ingen tid. Mon ikke græskarrene kan bages møre i microovn? Tror det skal prøves, når jeg får fat i et græskar.

  Kh.
  Anne-Marie