Den italienske kasse fra Aarstiderne

Den italienske kasse fra Aarstiderne

_1290125s

Igen har jeg været i gang med en af weekendkasserne fra Aarstiderne. Denne gang var det den italienske kasse, som stod uden for vores dør en fredag morgen med tonsvis af spændende råvarer i.

aarstiderne

Masser af dejlige grøntsager, frisk pasta, konfiteret and, tomatsauce, melblanding, ost, ansjoser og hvad har vi.

Menuen havde flere retter og der var faktisk lige rigeligt med mad til de fire personer, kassen er beregnet til. Jeg kunne godt have delt det op til to dages med med pizza den ene dag og antipasti, salat og pasta den anden dag. Den italienske kasse var mere arbejdstung end fx Lammekøllekassen, som jeg prøvede sidst. Men det er også en del af konceptet for weekendkasserne, at de kræver lidt mere arbejde og at der gøres lidt ekstra ud af det hele. Det er jo weekend.

Vi lagde ud med bøffelmozzarella (fejlagtigt kaldet burrata i opskriften – burrata er ikke helt det samme som bøffelmozzarella) med grøntsagsstænger, super gode oliven og grissini (se det øverste billede).

_1290122s

Der var en super opskrift på en siciliansk salat af fennikel, appelsin og oliven, som jeg var ret pjattet med.

_1290130s

Der var også en melblanding til pizzadej og masser af fyld, hvor jeg lavede to forskellige pizzaer, da jeg synes det blev lidt voldsomt med al fyldet på én gang. Det var måske også meningen, at man skulle jamme lidt med råvarerne.

Der var både en lagret gedeost og en lille (for lille) pose revet cheddar. Den ene pizza lavede jeg med tomatsauce, tynde skiver squash, gedeost, lidt cheddar og ansjoser. Men gedeosten var simpelthen for krads for både min og mine gæsters smag, så den pizza blev faktisk ikke spist. Der var for meget heftig ammoniaksmag i den. Det havde nok været bedre med en lidt mildere type gedeost til formålet.

_1290133s

Så var alle til gengæld glade for den anden pizza, hvor jeg brugte resten af cheddaren sammen med frisk salsiccia pølse og dryssede rucola på til sidst. Salsiccaen kunne man godt lige give et ekstra skud krydring både i form af sort peber og fennikel. Den var lidt slap i smagen. Til gengæld var det en super god dej, jeg fik lavet af melblandingen. Bundene blev dejligt tynde og sprøde og det var cool, at der var en lille pose polenta med til at rulle bundene ud på, så de blev ekstra sprøde.

_1290136s

Endelig kom vi til pastaen – og her var vi altså ikke sultne længere, men jeg har tilfældigvis en ekstra mave kun beregnet til pasta, så det er der altid plads til. En virkelig dejlig ret med super god bigoli, der er en slags tyk spaghetti. Saucen var lavet af plukket kød fra konfiterede andelår, stegt på pande sammen med frisk tomat, masser af hvidløg og forårsløg. Helt vildt lækkert og sikke en god idé at bruge andekonfit på den måde i en sauce.

Læs mere her om weekendkasserne. Det er en super nem måde at klar en omgang gæster på over en weekend. Den italienske kasse koster kr. 575.

No Comments

Post A Comment