De bedste fluffy chokoladeboller

De bedste fluffy chokoladeboller

Jeg lavede bare de bedste chokoladeboller en dag, hvor Otto havde en legeaftale med en ven. Sådan nogle drenge kan virkelig køre nogle boller ind efter skole (og det kan mødrene også) og de her blev helt perfekte og fluffy. De var også rigtig gode dagen efter. Kefir (eller kærnemælk) hjælper dejen med at hæve godt op og gør dem også ekstra svampede.

De her boller er perfekte til fødselsdage eller til dejlige treats i weekenden eller i løbet af ugen. Hvornår har man ikke lyst til en chokoladebolle, måske?

Chokoladeboller
20 stk.

4 dl lunkent vand
25 g gær
50 g sukker
2 tsk groft salt
1 dl kefir eller kærnemælk
2 æg
75 g smør, smeltet
1 tsk stødt kardemomme
8-900 g hvedemel
150 g mørk chokolade – jeg brugte en med 70% kakao
1 æg til pensling
2-3 spsk perlesukker til drys (jeg bruger svensk perlesukker, der er hvidt. Det kan fås i Danmark nu).

  1. Opløs gæren i vandet og rør sukker og salt i sammen med kefir og sammenpiskede æg. Kom smeltet (og ikke brændvarmt) smør i sammen med kardemomme. Tilsæt det meste af melet og ælt dejen godt igennem. Hak chokoladen groft (jeg kan godt lide store stykker chokolade i bollerne) og ælt det i dejen. Kom dejen i en skål, dæk med plastfolie og lad den hæve i 1½ time.
  2. Del dejen i 2 og rul hvert stykke til en tyk pølse. Del hver pølse i 10 stykker og form dem til boller. Læg dem på to bageplader og lad dem efterhæve i 30-45 min. Pensl forsigtigt med æg og drys med perlesukker. Bages i 15-20 min. ved 200 gr.
No Comments

Post A Comment