Dagens kager fra Cagnes sur Mer

Dagens kager fra Cagnes sur Mer

_1090382s

Så er jeg ankommet til vores hus i dejlige, sydfranske Tourrettes sur Loup.

På vej fra lufthavnen i Nice stoppede vi lige ind ved favoritbageren JP Bour i Cagnes sur Mer for at hente brød til frokosten (perfekt baguette og det lidt mere rustikke campaillette). Min far og jeg poppede ind, mens Peter holdt Otto ved selskab i bilen. Og det tog lidt ekstra tid, for vi blev simpelthen nødt til også at købe et udvalg af de fantastiske kager. 

Heldigt for os at de altid er så venlige og tålmodige med os turister, når vi står og glaner ved den lange disk fyldt med kager. I den fjerne ende er alle kagerne endda i miniatureformat – mignardises til kaffen. De er bedårende! Vi købte 5 forskellige kager i normal portionsstørrelse, som vi så delte i blandt os 4. Og vi var altså nødt til at købe 5, for ellers ville vi gå glip af for meget.

Jeg har købt kager ind hos denne bager/konditor utallige gange. Hver eneste gang er kagerne perfekte. PER-FEKTE! Også denne gang.

Vi starter med jordbærkagen – en helt klassisk, meget finkornet mørdej med vaniljecreme og smukke jordbær og hindbær. Bagved den er det en nougatkage med nougatmousse, lys chokoladekage og krokant. En klassisk tarte au citron meringuée – blid og blød marengs over en syrlig og frisk lemoncurd. Den hvide sag med hindbær og ribs over var en Volupté (fantastisk navn!): en vaniljemousse med savoiardikagebund og geleret bærcoulis i midten. Den var spejlblank udenpå – det ved jeg ikke, hvordan de gør. Endelig var der den mørke sag nederst til venstre. En koncentreret, mørk chokoladesag, der hed Gourmet med flere lag chokoladekage, chokoladecreme og krokant. Masser af kraftig chokoladesmag.

Vi sidder og prøver at komme os over kagerne nu – men vi er dog ikke mere kage-bustede end at vi sidder og taler om, hvad vi skal spise i aften. Min mor har købt tynde, grønne asparges på markedet i San Remo. Dem skal vi have med estragonsmør og parmesan. Men vi må til slagteren og se på, hvad vi skal spise til… Faktisk sidder min mor lige nu og kommer med diverse spiseforslag: jordbær med crème fraiche d’Isigny, brioche til den foie gras terrine, de har købt (og briochen kan man også bruge til french toast), pandekager med blé noir (boghvedemel), en kage med frangipane og jordbær og hindbær ovenpå, glaseret med smeltet ribsgelè… Min mor er dygtig. Og hun er ikke en gang tyk – er det ikke irriterende!?!)

Sydfranske kram her fra.

No Comments

Post A Comment