Dadelkugler med chokolade og kanel

Dadelkugler med chokolade og kanel

Jeg prøver at vente til december eller i det mindste til første søndag i advent, før jeg kaster mig ud i julen.

Men de her gode dadelkugler var altså en tyvstart og så i morges, da jeg kørte ungerne afsted til skole og børnehave, kom jeg til at sætte Mariah Careys julehit på og så blev jeg altså rimelig juleplim… Og det på trods af, at jeg jo har lavet juleopskrifter til diverse søde kunder siden august!

På søndag starter julen rigtigt hos os. Der skal vi hygge med at lave dekorationer, adventskrans, høre julemusik og spise noget guf. Det kunne jo sagtens være den er nemme opskrift på dadelkugler med chokolade og et strejf af kanel, som vi hyggede os med.

For at vi andre ikke skal spise for mange bussemænd, giver jeg bare ungerne deres egen portion, som de kan trille og fedte rundt med. Så spiser de voksne dem jeg har trillet og som er 100% bussemandsfri, haha! Nogle dage sniger jeg også en dadelkugle eller to med i Ottos madpakke (Frederik har ikke madpakke med i børnehaven, så han må spise sine hjemme).

Jeg rullede de her dadelkugler i kakao og så nogle af dem i flormelis med kanel i – det var altså ret godt og ekstra sødt, for der er jo ellers ikke tilsat sukker i dadelkuglerne (udover det, der er i chokoladen). Nu er det her jo heldigvis ikke en sundhedsblog, så lad os ikke snakke mere om det…

Det er simpelthen så nemt at lave dadelkugler og du kan komme alt muligt i det – af hensyn til mine børn, kom jeg ikke nødder i denne gang, for det ville de ikke lige have. Men det kan man jo sagtens gøre, hvis man har lyst. Kanel og dadler fungerer rigtig godt sammen, så det kan jeg varmt anbefale jer.

Dadelkugler med chokolade og kanel

ca. 20 stk.

300 g medjoul dadler (vægt med sten)
50 g mørk chokolade (ca. 70% kakaoindhold)
30 g havregryn
2 spsk kakao
1 tsk vaniljepaste
1 tsk kanel
kakao og/eller flormelis blandet med lidt kanel til at trille dem i

Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor sammen med hakket chokolade, havregry, kakao, vaniljepaste og kanel. Blen det sammen til en ensartet masse og tril den til små kugler, der derefter trilles i kakao eller i en flormelis med lidt kanel i.
Opbevares på køl, så de er dejligt faste i det.

No Comments

Post A Comment