Dådyrfilet med marvsauce, svampe og kapers

Dådyrfilet med marvsauce, svampe og kapers


Foto: Line Klein

Går du og tænker på at servere vildt til nytår, så er her en lækker og nem ret med dådyrfilet, med masser af oompf.

Marv kan man købe hos mange slagtere, hvor det allerede er fjernet fra knoglen – ofte fra frost. Ellers kan du blanchere rå marvben i vand og skære marven ud.

Dådyrfilet med marvsauce, svampe og kapers

4 pers

250 g svampe
1 spsk smør
salt og sort peber
1 knsp muskat
100 g skalotteløg
400 g dådyrfilet
smør og olie til stegning
150 g marv (fra okse eller kalv)*
2 spsk kapers
2 dl hvidvin
1 god håndfuld bredbladet persille

  1. Skær svampene i skiver og steg dem gyldne i smør. Krydr med salt, peber og muskat. Hak skalotteløg fint.
  2. Krydr kødet med salt og peber og steg det et par minutter på hver side i smør og olie.
  3. Lad kødet trække, mens du laver saucen færdig. Kom marven i den varme pande (stadig med stegesnask fra kødet) og kom løg og svampe i. Tilsæt kapers og hvidvin. Lad vinen reducere og kom så grofthakket persille i. Smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og server med den varme marvsauce over.
No Comments

Post A Comment