Da Laura i Cannes – pastahimlen på Côte d’Azur
I forlængelse af mit anfald ud i italiensk mad (se mit indlæg om shopping i Supermarco) kom jeg lige i tanker om den skønne frokost, Peter og jeg spiste i Cannes, da vi var i Frankrig i juni. Jeg er vild med restaurant Da Laura, som ligger i parallelgaden til den store shoppinggade, Rue d’Antibes. Da Laura har ingen hjemmeside, men den ligger i nr. 7, Rue 24 Août.
Mine forældre, som bor en del af tiden i Sydfrankrig, kommer tit til Cannes og har en evig diskussion om, hvor de skal spise frokost, når de er der. Min far vil altid spise østers på Coquillages Brun og det vil min mor også, men jeg har min pasta-passion fra hende (hun har fortalt, at en af hendes gravid-cravings, da hun ventede mig, var spaghetti, så det giver totalt mening), og hun vil gerne spise på Da Laura, mens min far slet ikke forstår den der pastacraving. First-world-problem!
Siden jeg var der sidste år, har restauranten udvidet lidt. Der er åbnet en lille butik, hvor der sælges hjemmelavet pasta og andre delikatesser i lokalet lige ved siden af og samtidig er der kommet flere borde udenfor. Menukortet er enkelt og du kan kun få antipasti og pasta og så desserter.
Den italienske tjener satte os ved et bord udenfor i skyggen – perfekt på denne dag, hvor temperaturen var 35 gr.
Der kom en lille snack i form af silketynde skiver af en blød salami, lidt mild ost og et par grissini.
Vi delte en antipasti af trøffelskinke, som smagte helt åndssvagt godt. Den kom sammen med en burrata – den pornoagtigt lækre bøffelmozzarellaost, der laves med fløde, så den er ekstra cremet og smørbar. Skiver af modne, kødfulde tomater og en flaske olivenolie og balsamico ved siden af. Så simpelt og så godt!
Jeg fik en af mine favoritpastaer: linguine alle vongole. Det er det øverste billede. En klassisk ligurisk pastaret (og Ligurien er det stykke af Italien, som ligger i forlængelse af den franske riviera, så det giver super god mening, at netop denne ret er på kortet på Da Laura, for vi er så tæt på Ligurien, når vi er i Cannes. Masser af blidtsmagende venusmuslinger, hvidvin, hvidløg, persille og tonsvis af smør. Åhhh, hvor dejligt! Jeg tror faktisk, jeg sad og stønnede lidt, mens jeg spiste. Og det sprøjtede med smeltet smør til alle sider. De billeder, Peter tog af mig, mens jeg spiste, blev IKKE pæne! En helt perfekt pastaret.
Peter er en raviolimand, og han var lykkelig over sin spinat-ricottafyldte ravioli med sovs af friske tomater og et drys parmesan. De var også rigtig gode og samme ravioli kunne man købe i deres lille udsalg.
Tak for endnu en skøn frokost på Da Laura!
Mark
Posted at 10:06h, 13 augustDu gør det jo helt umuligt at koncentrere sig om arbejdet:) Dagdrømmer nu om at sidde nede i Cannes og gufle i mig:)
stineB
Posted at 15:13h, 11 augustMmmm!!!! Kunne slå ihjel for den vongole!
Thomas
Posted at 14:15h, 11 augustHvad jeg ikke ville give for en tallerken magen til den med burrata og skinke. Nu kan jeg slet ikke få tankerne fra det.
Lækkert!
/Thomas
Mira Arkin
Posted at 14:35h, 11 augustThomas, det var SÅ lækkert!