Crumblekage med nektarin og hindbær

Crumblekage med nektarin og hindbær

Vi kan også kalde den peach melba kage – men det er jo en nektarinkage, så…

Uanset om du bruger fersken eller nektarin, så er dette en rigtig god opskrift til en kage, hvor du bruger to af de ting, der er i sæson nu: nektarin (eller ferskener) og hindbær!

Mine sommerhindbær i haven er færdige for i år (og jeg skal have skåret de visne grene ned), men efterårshindbærrene, Autumn Bliss er begyndt at være modne nu og jeg går og plukker et par stykker hver dag. Og så elsker jeg virkelig sensommeren for de dejlige stenfrugter, der nu er modne. Lige så nederen som en umoden nektarin kan smage, lige så fantastisk er den, når den er moden.

Du skal ikke købe de stenhårde nektariner og ferskener i butikken eller på markedet. Mærk efter om de er en lille smule bløde, uden at være smattede. Og duft til dem – de skal dufte dejligt af nektarin. De helt umodne dufter slet ikke af noget.

Ja, de går nemt i stykker og nej, de kan ikke ligge længe. Men ÅH, hvor smager de dejligt. En dag eller to i et fad med andne frugt gør også at de modner hurtigere færdigt. hvis du er kommet hjem med nogen, som ikke var helt spiseklar.

I denne opskrift bruger jeg faktisk min gamle (og vildt gode) opskrift på rabarbersnitter. I stedet for rabarber bruger jeg så bare nektariner og hindbær. Det er dødsenslækkert! Du kan også bruge opskriften til æbler (som så lige skal vendes med lidt sukker og kanel) eller med blåbær. Måske også med stikkelsbær (som igen skal have lidt ekstra sukker, ligesom jeg gør i rabarberopskriften). En super god basic kageopskrift, som kan varieres alt efter sæson. Smart.

Det er en kage, som laves i en bradepande og så kan man skære den ud i snitter. Det gør den også særdeles velegnet til at være sådan en kage, man tager med et sted. Fx. på arbejde eller til skolen eller til et sammenskudsgilde eller et kagebord. Snitterne ser nydelige ud.

Crumblekage med nektarin og hindbær

20 stykker

200 g sukker
1 tsk vaniljesukker eller vaniljepaste
150 g blødt smør
3 æg
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
100 g creme fraiche 18%
4-6 nektariner, afhængig af størrelse
125 g hindbær

Crumble
175 g hvedemel
200 g rørsukker
½ tsk stødt kanel
75 g smeltet smør
50 g mandelflager

  1. Kom 200 g sukker i en anden skål og rør sammen med vanilje og smør. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det sammen. Kom til sidst hvedemel, bagepulver og creme fraiche i og pisk dejen godt.
  2. Beklæd en bradepande på ca. 25×35 cm med bagepapir. Hæld dejen i og fordel den i et jævnt lag med en spatel. Det er et tyndt lag, men det er meningen.
  3. Til crumble blandes hvedemel med rørsukker og kanel. Rør det smeltede smør i, så du får en smuldrende crumble. Skær nektariner i både og læg dem på dejen. Fordel hindbærrene ind i mellem. Fordel crumblen henover. Drys med mandelflager og bag i 40-50 min. ved 175°C. Lad kagen køle af og skær den i firkantede stykker.

No Comments

Post A Comment