Crumble med sommerfrugter

Crumble med sommerfrugter

Hej kære læsere! Tusind tusind tak for alle jeres søde hilsner og kommentarer i anledning af min blogs 1-års fødseldag i tirsdags – både til jer, der skrev her og på min Facebook fan-side og til jer der bare stoppede forbi. Jeg blev simpelthen så rørt over alle jeres kommentarer, at jeg faktisk tudede en lille bitte smule. Men selvfølgelig af glæde!

Jeg fortsætter selvfølgelig med at blogge, for jeg er så glad for mit lille blog-univers. Og så fortsætter jeg naturligvis med at skrive om mad alle de steder, jeg kan komme til det. Seneste nye er min artikel om New York i denne måneds Mad&Venner, som er kommet på gaden i dag.

Og nu til en opskrift:

Jeg er stor fan af crumbles – de er så nemme at lave og når du har noget frugt, du ikke vil gøre alt for meget ved, er det altså ideelt at lave en crumble af det. Crumbles kan man lave med stort set hvad som helst (også salte udgaver med grøntsager eller kød – måske noget jeg vil eksperimentere med). Om efteråret og vinteren laver jeg tit æble crumbles og her om sommeren er der en masse lækre stenfrugter og bær, der bare venter på at blive spist. Den følgende opskrift kan du lave med alle slags frugt. Portionen er beregnet til et fad på ca. 1-1½ liter. Jeg brugte nektariner, abrikoser og kirsebær. Prøv også ferskner, blåbær, brombær, hindbær, de sidste rabarber og hvad du nu kan finde på.

Denne portion er fin til 6 personer. Spises med flødeskum.

Crumble med sommerfrugter

Fyld
800 g. blandet frugt, f.eks. nektariner, abrikoser og kirsebær – vægt uden sten (brug en kirsebærudstener til kirsebærrene – genial gadget!)
1½ spsk. hvedemel
3 spsk. rørsukker
Smør til formen

Dej
90 g. smør
80 g. hvedemel
40 g. grovvalseede havregryn
3 spsk. lys muscovadosukker eller lys farin
1 tsk. vanillesukker

1. Tænd ovnen på 200 gr. Skær frugten i mindre stykker. Nektariner i kvarte, abrikoser i halve, hele udstenede kirsebær. Vend med 1½ spsk. hvedemel og sukker og kom i en smurt form.

2. Smuldr smørret ud i melet – kan også gøres med blitz funktion i en foodprocessor. Tilsæt havregryn, muscovadosukker og vanillesukker og bland sammen. Hæld over frugten. (Hvis du vil forberede i god tid inden gæster, kan du lave dejen og komme i en plasticpose. Så er den klar til at blive hældt over frugten lige inden du popper den i ovnen. Kan holde sig 2 dage i køleskabet).

3. Bag i ovnen ved 200 gr. i 30 minutter.

5 Comments

Post A Comment

  • Michael... Ham fra Peters arbejde
    Posted at 19:27h, 20 august Svar

    Hej Mira

    Fik langt om længe genbesøgt din site og hold da op du får skrevet indlæg 🙂

    Sjovt nok glemmer jeg altid opsrkiften på dejen til crubmle og bliver hver gang overrasket over at det er lige dele smør, mel og sukker.

    Og så er du tæt på at lave min ynglingskage, man skal dog lige….
    1) et skvæt balsamico
    2) friske kryderurter (balsilikum eller mynte er de lettest tilgængelige)
    3) sprut

    Hvis man ikke kan lide kagen for våd, kan man jo lige koge sig en tyk sirup af de våde vare og lidt saft fra frugterne og blande dem i frugterne. Så har man en anderledes og smagstæt crumble

    go weekend
    -Michael

  • Dr. Dietz
    Posted at 14:20h, 13 august Svar

    Lækkert billede

  • Mette
    Posted at 23:13h, 12 august Svar

    Skønt med en opskrift på crumble. Fik den bedste crumble med bær i en nationalpark i canada sidste år. Læser din Blog ofte, super godt skrevet, fantastiske billeder og lækkert mad. Så bliver det vist ikke meget bedre

    • Mira Arkin
      Posted at 22:41h, 13 august Svar

      Tusind tak Mette – det varmer 🙂

  • Signe
    Posted at 20:29h, 12 august Svar

    Jeg elsker også crumble.
    Jeg plejer dog at lave det på slump, så det smager aldrig helt ens; nogle gange med marcipan, kokos eller hvad jeg nu lige har i skuffen 🙂
    Hvis man har en mikroovn med kombifunktion, kan kagen bages på under 10 minutter; dejlig hurtig aftendessert!