Crostini med lardo – om fine spiselige gaver fra Italien

Crostini med lardo – om fine spiselige gaver fra Italien

Foto: Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Min veninde kom hjem fra en lækker kærestetur i Syditalien. Hun havde gaver med hjem til mig. Sådan en slags barselsgaver, som godt nok mest var til mig og ikke til Frederik. Hun havde taget en kasse med helt frisk mozzarella med hjem og et stykke lardo – det forædlede svinefedt, som saltes og krydres og lagres i marmorkister. Det var simpelthen så fin en gave og jeg blev meget rørt, for det er sådan lidt besværligt at slæbe en flamingokasse med mozzarella med sig hjem i flyet.

Det var første gang, siden jeg selv var Campania til mozzarellafestival, at jeg fik så frisk mozzarella. Den var lækker og fast og mælken piblede ud af den, når man trykkede på den. SÅ lækkert. Tak, Marie.

Og så var der jo det fine stykke lardo. Det er rigtig godt til mange ting. Bl.a. som en lille hapser. Det er lækrest, når lardoen skæres i helt tynde skiver. Prøv denne version her, hvor jeg kombinerer lardo med ristet blomkål og salvie. Mums.

Du kan købe lardo hos italienske specialitetsbutikker.

Crostini med lardo, blomkål og salvie

½ blomkål
olivenolie
1 håndfuld salvieblade
½ økocitron
1 lille flute eller ciabattabrød
1 fed hvidløg
100 g lardo i tynde skiver
salt og sort peber

1 Skær blomkål i tynde skiver og rist dem i olivenolie, til de begynder at tage farve. Dryp med lidt citronsaft og riv skallen af citronen over. Varm en god sjat olie i en ren pande og steg salviebladene kort, til de er sprøde, men stadig grønne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

2 Skær brødet i skiver og rist det. Gnid hver skive med et halveret hvidløgsfed. Læg tynde skiver lardo over det varme brød og top med blomkål og friteret salvie. Krydr med salt og peber.

No Comments

Post A Comment