Crostini med courgette og courgetteblomster
Hvis jeg havde en have, ville jeg forsøge mig med en urtehave og her ville jeg som noget af det første plante forskellige slags courgetter. Selv om de ikke smager af ret meget, så er jeg vild med dem. På samme måde som pasta og brød, kan courgetter bære andre smage frem på skønneste vis. Og så er der mange slags, som har forskellige konsistens, udseende og smag. Og jeg har hørt, at de er rimelig low maintenance, for det vil være et krav. Jeg tror ikke, jeg vil være ret flittig i min have. Men jeg kan vældig godt lide ideen om at kunne gå ud og plukke sin mad fra egen have. Det smager bare bedst når det er friskhøstet.
Jeg spiser altid masser af courgetter, når vi holder ferie i Frankrig. Og de dertilhørende courgetteblomster, som er så smukke og har en mild og fin courgettesmag. Her er et par hapsere, som vi spiste i flere varianter under vores ferie i Tourrettes sur Loup i år.
Hapseren på det øverste billede er crostini med den italienske smøreost Stracchino og courgetteblomster, der lige er vendt i en pande med olivenolie og har fået et drys citronskal. Brødet rister jeg i ovnen og gnider med et overskåret fed hvidløg. Stracchino er fantastisk til hurtige hapsere, men det eneste sted, jeg har fundet det i Danmark, er hos Supermarco i København. Har I set det andre steder, vil jeg meget gerne høre om det. Alternativt kan man bruge anden smørbar ost, f.eks. almindelig flødeost, ricotta eller en god bøffelmozzarella, som man presser lidt fast i brødet. Beregn 1-2 courgetteblomster pr. hapser. De skal bare vendes i en varm pande et par minutter. Tilsæt salt, peber og fintreven citronskal til sidst og anret blomsterne på brødene.
Otto er så småt begyndt at gå og elsker at hive mig i skørterne, mens jeg laver mad. Han vil se, hvad der foregår, og han vil smage. Det får han også lov til.
En anden courgettehapser var crostini med burrata (det var den fabelagtige mozzarella, jeg tidligere har lovprist) med de her sjove trompetcourgetter, jeg købte i Sanremo. De er milde og faste i kødet.
Jeg skar courgetten i smalle strimler, som blev vendt et par minutter i en pande med olivenolie, salt og peber. Smagt til med citronsaft- og skal og et drys basilikum og oven på hvidløgsgnedet, ristet brød med burrata. Og så en flaske italianobobler på bordet. Dejligt.
stine
Posted at 12:40h, 10 augustNøj, det ser godt ud. Må straks afprøves!
Stine
Sofie
Posted at 21:48h, 26 juliHej Mira.
Jeg tænker det er på tide, at sige tak for en helt fantastisk blog!
Jeg har fulgt dig næsten fra din spæde start som madblogger og bliver altid inspireret af din madglæde og dine sindssygt lækre opskrifter.
Det virker til du lever din (mad)drøm ud – det beundrer jeg virkelig.
Hilsen Sofie
Mira Arkin
Posted at 14:27h, 29 juliTusind tak for de søde ord, Sofie. Det er så hyggeligt at vide, at der findes folk som dig, der trofast har læst med i al den tid. Mange tak for det 🙂