Croque Madame

Croque Madame

I søndags var det vores 1 års bryllupsdag. Det fejrede vi med croque madames og champagne på terrassen.

Tricket til en god croque er at huske bèchamelsaucen, som den gratineres med. Ellers er det bare en toast.

Jeg laver en rigtig tyk bèchamel, så den bliver på toppen af brødet. Osten kommer på begge sider af skinken OG på toppen af bèchamellen, så der er nok! Og så skal jeg altid have dijonsennep til. Dijonsennep er en af de ting, jeg ikke kunne undvære i køleskabet (sammen med parmesan, smør og Hellmanns mayo – hov, det var jo en masse fedt det hele! Lækkert!).

Croque Madame

4 stk.

8 skiver sandwichbrød
1-2 spsk smør
150 g revet ost (jeg brugte en blanding af mozzarella, emmentaler og gouda)
4 store skiver skinke (kogt – ikke røget. Jeg bruger fransk eller italiensk skinke)
4 æg

Bèchamel:
25 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl mælk
muskat, salt og hvid peber

Smør 4 af brødskiverne og læg dem med smørsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Fordel en tredjedel af osten på brødene. Kom skinken over og så en tredjedel mere af osten. Kom de andre brødskiver over. Lav bèchamel: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Kom mælk i, mens du pisker ivrigt for at få klumper væk. Lad saucen tykne mens den koger op og smag til med muskat, salt og godt med hvid peber. Lad saucen køle lidt af, så den næsten er smørbar. Kom et godt lag bèchamel på toppen af hver croque og kom resten af osten over. Gratinér i ovnen i 10-15 min. ved 200 gr.
Steg imens æggene til speglæg i lidt smør og server på toppen.

No Comments

Post A Comment