Cremet tagliatelle med peberfrugt, tomat og laks

Cremet tagliatelle med peberfrugt, tomat og laks

laks,tagliatelle

Siden jeg begyndte at få kasser leveret fra Skagenfood, er der kommet dejligt meget fisk på menuen hjemme hos os – og derfor også her på bloggen.

Jeg lavede denne ret med den gode danske laks, som jeg før har omtalt. Jeg havde sådan lidt en klassisk café-pastaret i tankerne og kom op med denne her sag, hvor der er masser af grøntsager i en cremet pastasauce, der går godt til den friske pastatype. Rigtig dejlig ret, som jeg laver igen og igen i forskellige varianter, alt efter hvilke grøntsager, jeg lige har. Og hvilken fisk…

Cremet tagliatelle med peberfrugt, tomat laks
til 4 personer

2-3 røde peberfrugter
250 g cherrytomater
1 porre
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 dl piskefløde
salt og sort peber
revet skal af ½ økocitron
frisk basilikum

250 g frisk tagliatelle* eller anden pasta
4 laksefileter med skind
olie til stegning
salt og sort peber

1. Skær peberfrugt i tynde strimler og halver tomaterne. Rens porren grundigt og skær den i skiver på 1 cm. Hak hvidløget fint. Sæt en stor gryde vand med salt over til pasta

2. Sæt laksen over samtidig med du starter på pastasaucen. Steg fisken i olie – start med skindsiden nedad. Fisken skal stege 6-7 min pr side, afhængig af tykkelse. Jeg havde nogle meget høje stykker, så jeg stegte dem faktisk på alle 4 sider, men normalt kan du nøjes med to sider.

3. I en sauterpande varmes olivenolie og peberfrugter og porre kommes i. Steges i et par minutter, hvorefter hvidløg tilsættes. Kom herefter tomaterne i og lad grøntsagerne simre et par minutter. Tilsæt så fløde og lad det simre, mens fisken steger færdig. Kom til sidst revet citronskal i og smag til med salt og godt med sort peber.

4. Til sidst koges pastaen – frisk pasta skal normalt koge i 2-4 minutter afhængig af type. Sigt vandet fra og kom pastaen i gryden med sauce. Vend det godt rundt og server pastaen med den stegte fisk og frisk, plukket basilikum.

 

*Pastamængden må I lige tilpasse til jeres husholdning. Jeg var grådig og lavede faktisk 2 pakker frisk pasta til mig, Peter og Otto og det var ALT for meget, for laksen mætter meget. Jeg tror en enkelt pakke på 250 g passer meget godt til en familie med to voksne og to børn. Men er i 4 grandvoksne mænd, så skal I måske bruge ekstra pasta…Saucemængden passer fint til begge dele – den bliver godt integreret i pastaen.

No Comments

Post A Comment