Cremet muslingesuppe med chorizo og spinat

Cremet muslingesuppe med chorizo og spinat

Foto: Line Thit Klein

 

Jeg håber I alle har det dejligt. Jeg har været en tur i Paris på ferie, og nu er jeg et smut i Nordjylland med Otto. Det hele er lidt hektisk, så i stedet for nu at blære mig med hvad jeg har spist i Paris, lægger jeg lige ud med en hurtig opskrift, som passer rigtig godt til det kolde vejr. 

Og samtidig sidder jeg og glæder mig til den langtidsstegte svinenakkesteg, som jeg skal spise i aften. Den kommer fra en fritgående Durocgris, som jeg er sikker på smager fantastisk. Jeg har tænkt mig at gnide grisen i knuste fennikel- og korianderfrø og servere en lun salat af ovnstegte gulerødder, linser og persille til – min mors persille i haven er nemlig stadig super flot.

Hey, fik I set invitationen til læserarrangementet med Bungalow5 og den store chokoladebutik på Strøget, Hotel Chocolat? Det bliver rigtig hyggeligt og med masser af guf! Glæder mig til at møde jer og spise chokolade med jer.

 

Cremet muslingesuppe med ristet chorizo og spinat

2 kg blåmuslinger
200 g chorizo
½ fennikel
1 løg
1 fed hvidløg
3 dl tør hvidvin
3 dl piskefløde
6 dl vand
250 g spinat
evt salt

1 Gå muslingerne efter. Fjern skægget og kasser dem, som ikke lukker sig, når du banker muslingen mod bordet. Skyl spinaten grundigt og slyng vandet fra.

2 Skær chorizoen i tern og snit fennikel og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Steg chorizoen i en stor gryde. Når den begynder at få sprøde skorper tages den op af gryden og lægges til side. Brug fedtet fra chorizoen til at svitse fennikel og løg. Kom hvidløg i efter et par minutter og vend det rundt. Tilsæt så muslinger, vin, fløde, vand og spinat og vend lidt rundt i det hele. Kom låg på, sænk varmen og lad muslingerne simre i 6-8 min.

3 Smag suppen til for salt og server rygende varm med drys af den stegte chorizo og godt brød til.

1Comment

Post A Comment

  • Laura
    Posted at 12:33h, 15 november Svar

    Dét er sjovt – er lige gået forbi Madklubben Tony’s (Vesterbro) og studerede som sædvanligt deres menukort. En af retterne var spaghettini (en pastaart, jeg ikke kender) med en form for pølse og muslinger. Tænkte, at det virkede lidt specielt og meget tiltalende med skaldyr og pølse i samme ret – og nu bliver jeg da nødt til at prøve det!