Cremet linguine med basilikum og babygrønkål
Sponsoreret indlæg i samarbejde med Nordic Harvest.
Denne supernemme pasta med basilikum og babygrønkål har jeg lavet med de smarte, bæredygtige produkter fra Nordic Harvest, som jeg har været ude og besøge.
Nordic Harvest laver vertical farming, dvs. dyrkning af grønt i højden, indendørs i en stor hal, hvor krydderurter, kål og salater gror i næringsrigt vand og bliver plukket og pakket direkte i bøtter, hvor de så er klar til brug. Der er ikke jord på, så man behøver ikke vaske produkterne. Og så er det super bæredygtigt produceret med optimal udnyttelse af plads. Planterne gror på 14 etager og laver fotosyntese ved hjælp af LED lys. Al elektriciteten kommer fra vindenergi og der bruges ingen sprøjtemidler.
Selv om planterne gror i kar med vand, bruger Nordic Harvest 95% mindre vand til produtionen i forhold til almindelig jordbrug. Al vandet genanvendes og der bruges ikke kunstgødning, men udelukkende deres egen biogødning. Det var virkelig som at være i en fremtidsverden, da jeg besøgte dem ude i Taastrup. Fedt at se et eksempel på en bæredygtig måde at producere grønt på, som ikke udpiner jorden og som optager meget lidt plads. Og så er det jo super praktisk at man bare kan åbne pakken og bruge urterne, uden først at skulle vaske dem!
Du kan købe Nordic Harvest produkter i bl.a. Føtex og Salling.
Jeg har lavet et par opskrifter med de skønne, grønne produkter fra Nordic Harvest. Den første her var simpelthen så enkel at lave – det tog kun den tid, det tager at koge pastaen. Basilikum og babygrønkål bliver brugt lidt som man bruger spinat – jeg lader det falde sammen i panden sammen med fløden. Det kan du sagtens gøre med krydderurter som basilikum (eller med rucola) – du får det bløde grønne blade, som så stadig smager dejligt af basilikum og mild grønkål. Så lækkert. Og helt utroligt nemt!
Cremet linguine med basilikum og babygrønkål
Til 4 pers.
400 g linguine
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g babygrønkål eller rucola (svarer til en bakke)
100 g basilikum (svarer til en bakke)
2 dl piskefløde
1 tsk revet citronskal
2 spsk citronsaft
salt og sort peber
revet parmesan
- Kog pastaen i en stor gryde med godt saltet vand. Hak imens hvidløg fint og steg det ved middel varme i en pande med olivenolie – det må ikke brune. Tilsæt grønkål og basilkum. Det falder sammen, når det varmes op, så selv om det fylder meget til at starte med, bliver det meget mindre – ligesom spinat.
- Når det er faldet lidt sammen, tilsættes fløde, citronsal og citronsaft. Krydr med lidt salt og peber og lad det småbobler, så fløden tykner. Gem 1,5 dl af pastakogevandet og sigt resten af vandet fra. Hæld pastaen over i panden med grønt og vend det samme med lidt af kogevandet. Servér straks med revet parmesan over.
No Comments