Cremet og fyldig mælkechokoladeis
Ja, jeg beklager, men ÅH! Chokoladeis! Lige kommet ud af ismaskinen. Så lækkert!
Jeg havde en rest mælkechokolade, som ikke bliver spist, da vi alle er mest til mørk chokolade. Så her i påsken var det jo regnvejr og vi kedede os, og så virkede det som en god idé at lave chokoladeis. For at isen ikke skulle blive for mild, tilsatte jeg lidt Valrhona kakao. Jeg bruger altid fancy kakao, for det gør en kæmpe forskel og er totalt pengene værd. Isen blev vildt lækker. Det gør en stor forskel at bruge chokolade i chokoladeis, fremfor kun kakao. Hvis du bruger en lidt mørk mælkechokolade som de überlækre Friis-Holm chokolader, behøver du ikke den ekstra kakao. Nu var det billig mælkechokolade, jeg havde liggende, så her gjorde kakaoen godt.
Fyldig mælkechokoladeis
ca. 1 liter
4 dl letmælk
3 spsk kakao
150 g mælkechokolade
6 æggeblommer
100 g sukker
1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
1. Pisk kakao ud i mælken og varm det op til kogepunktet. Lad det småsimre et par minutter, så kakaoen ikke føles grynet i mælken. Hak chokoladen og kom den i den varme mælk. Sluk for varmen og lad chokoladen smelte, før den røres helt ud i mælken.
2. Rør æggeblommer, sukker og vanilje sammen. Hæld langsomt den varme chokolademælk over i æggeblandingen, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op, til blandingen tykner en anelse. Bare så det dækker bagsiden af en grydeske. Tag af varmen og lad chokoladecremen køle af i en skål.
3. Bland chokoladecremen med piskefløde og kør det til softice i en ismaskine. Lad isen fryse færdig i en beholder i fryseren i 2-3 timer.
No Comments