Cremet chicken tikka masala

Cremet chicken tikka masala

Det her er verdens nemmeste måde at få en lækker tikka masala på ingen tid.

Jeg snyder nemlig og bruger færdiglavet tikka-paste, fremfor at lave den selv (hvilket man altså også sagtens kan – så tager det bare lidt længere tid). Tikka-paste kan du købe i de fleste supermarkeder og de er ofte af ganske god kvalitet og med super intest smag.

Den cremede del kommer fra fløde – du kan også bruge kokosmælk i stedet. Så får du smagen fra kokos, men en mindre fed sauce. Eller du kan bruge græsk yoghurt til aller sidst, men så skal du ikke koge det, for så skiller saucen.

Som tilbehør fik vi blomkålsris og spidskål, som jeg skar i 6 både og stegte i en pande, så stykkerne blev flot gyldne på siderne. Så klattede jeg lidt græsk yoghurt over og et par spiseskefulde mangochutney, lidt citronsaft, salt og peber og lidt forårsløg i tynde skiver. Mega nemt og lækkert.

Chicken tikka masala

Til 4 pers.

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk kokosolie, smør eller ghee (jeg brugte kokosolie)
4 kyllingebryster
2 store spsk tikka-paste
salt
1½ dl vand
2 dl piskefløde
2-3 forårsløg eller 1 lille sommerløg

  1. Skær løg i små tern og hak hvidløget fint. Smelt olie, smør eller ghee i en sauterpande og steg løgene ved middel varme, til de begynder at tage farve.
  2. Kom kyllingebrystern i og brun dem (sammen med løgene) på begge sider. Tilsæt hvidløg og tikka-paste og steg videre et par minutter. Kom en smule salt i (der kan være salt i tikka-pasten, så ikke for meget) og fløden.
  3. Lad det simre 6-8 min. uden låg, så fløden kan koge lidt ind og tykne. Vend kyllingebrysterne og simr videre i 5-6 min. Smag til om der mangler salt og servér med drys af forårsløg eller løg.

No Comments

Post A Comment