Cremet blomkålssuppe med karry og æbletopping – og lidt om min gamle krop og vores gamle træer

Cremet blomkålssuppe med karry og æbletopping – og lidt om min gamle krop og vores gamle træer


Foto: Line Klein

Det er så mærkeligt, hvordan det lige pludselig nærmest er vinter. Jeg synes lige, jeg har stået og grillet (og drukket rosé) ude på terrassen. Og når jeg sidder og bladrer gennem mine billeder, har det lige været sommermad en masse, jeg har lavet. Men bom! Nu er det altså koldt og bladene er væk. Så skal man have noget trøstende og varmende at spise. Som fx denne cremede blomkålssuppe, som jeg har givet et skud karry og kokosmælk.

Apropos blade der er væk, så kan det virkelig mærkes i min halvgamle krop, at vi har fået hus og have. Jeg har haft ondt i lænden i en måned nu, efter at jeg gav den lidt for meget gas med at rive blade sammen fra vores indkørsel. I skellet mellem os og en af naboerne, står et stort bøgetræ og et stort ahorntræ – de træer kan altså virkelig producere nogle blade. Nogle andre naboer, ville gerne have dem fældet, da vi lige var flyttet ind, men vi elsker store træer, så det syntes vi ikke, de skulle.

Og selv om det tog et par timer at rive bladene sammen og fylde dem i 14 affaldssække og derefter køre to ture til genbrugspladsen og jeg havde lidt tømmermænd og ungerne virkelig ikke hjalp og Peter var i byggemarked, så tænkte jeg alligevel, at det totalt var det værd, for træerne er så smukke og gamle.

Cremet blomkålssuppe med karry og æbletopping

4 pers.

1 blomkål
1 bagekartoffel
1 spsk solsikkeolie
2 tsk karrypulver
1 l hønse- eller grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
salt

Topping
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g mandler, grofthakkede
1 tsk olivenolie
½ tsk karry
salt
1 æble

 1. Del blomkålen i store buketter. Skræl kartoflen og skær den i små tern. Varm olien i en gryde og kom blomkålen i. Svits det er par minutter og kom så 2 tsk karry i og steg videre et halvt minut, så karryen bliver ristet. Tilsæt kartofler, bouillon og kokosmælk og ca. 1 tsk groft salt. Kom låg på og lad suppen småkoge i 20 min til grøntsagerne er helt møre. Brug en stavblender til at blende den – der må gerne være lidt småstykker af blomkål tilbage. Smag til om der mangler salt.
 2. Kom græskarkerner, solsikkekerne og mandler i en pande med olie og karry og varm det op så det begynder at riste. Når kernerne har fået en smule farve, slukkes for varmen. Giv det et lille drys salt. Skær æblet i små tern og vend sammen med drysset. Spis suppen med æbledrys over.
2 Comments

Post A Comment

 • Poul Olesen
  Posted at 17:58h, 04 december Svar

  Hej Mira

  Der er en lille fejl i opskriften. Jeg kan i hvertfald ikke få min blender til lave grønkål:-)

  Med venlig hilsen

  Poul Olesen

  • Mira Arkin
   Posted at 18:53h, 04 december Svar

   Haha, tak Poul 👍