Crack karamelpopcorn

Crack karamelpopcorn

Du godeste, hvor smager karamelpopcorn dog godt og hvor er det svært at stoppe, når man først går i gang. Det rene crack. Og hvor er det nemt at lave selv. Du laver popcorn. Du laver karamel. Du vender det sammen. Bingo.

Jeg havde svært ved ikke bare at voldspise hele portionen med det samme. Jeg fik dog fotograferet en lille skålfuld, før de var helt væk. Og jeg kunne næsten ikke holde Frederiks små buttede pilfingre væk, mens jeg tog billeder. Han ved, hvad er godt.

Crack karamelpopcorn

100 g majskerner
1 spsk solsikkeolie
200 g sukker
50 g smør
salt

  1. Varm majskerner og olie op i en gryde med låg. Pop det til popcorn og krydr med lidt salt. Lad popcornene køle af i en skål.
  2. Kom sukker i en ren, stor gryde og smelt det langsomt. Lad det koge til en gyldenbrun karamel – pas på det ikke brænder (du kan lugte det med det samme og det smager bittert. Så snart din karamel har en god lysebrun farve, kommes smørret i og der røres rundt. Lad karamellen boble lidt, mens eventuelle klumper koger væk.
  3. Kom halvdelen af popcornene i og vend dem rundt i karamellen. Stadig med varme på, så karamellen holder sig flydende. Tilsæt så resten af popcornene og vend dem rundt med resten, til alle popcorn er dækket af karamel. Bred popcornene ud på en bageplade med bagepapir og lad dem køle af. Karamellem bliver helt sprød. Bræk dem i stykker og spis.
1Comment

Post A Comment

  • Randi
    Posted at 16:24h, 29 januar Svar

    Nej, jeg havde helt glemt at det fandtes! Jeg er vild med karamel popcorn! Så er fredagslikket i hus 😉