Crabcake sliders med peberrod og agurkesalat

Crabcake sliders med peberrod og agurkesalat


Foto: Line Klein

Disse crabcake sliders er lige sagen til nytårsaften – noget at hapse i, mens Dronningen holder sin tale.

Jeg elsker crabcakes og jeg forbinder det altid med min mormor, som boede i Washington D.C. fra midt 80’erne og frem til hun døde i 2001 (før det var det New York City). I Washington området er der masser af lækre krabber i Cheasapeake Bay og derfor er crabcakes en specialitet og noget, vi altid spiste, når vi var på besøg.

Crabcakes involverer desværre også besværet med at pille krabbekødet ud af kløerne, selv om jeg af og til har set allerede pillet krabbekød fersk i køledisken i Irma. Men så svært er det altså heller ikke – især hvis du kan skaffe store krabbekløer. Se her, hvordan du koger og piller krabbekløer. 

Crabcake sliders med peberrod og agurkesalat

8 stk.

200 g kolde, kogte kartofler
kød fra 1 kg krabbekløer
1 æg
1 lille løg
2 spsk + 1 dl rasp
1 knsp cayenne
salt og sort peber
olie og smør til stegning
½ agurk
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
2 spsk høvlet peberrod
1 dl creme fraiche
1 spsk grov sennep
1 bdt brøndkarse
8 sliderboller

1. Mos kartoflerne og bland til fars med krabbekød, æg, revet løg, 2 spsk rasp, cayenne og lidt salt og peber. Lad farsen trække i køleskabet i 1 time og form den så til 8 små ”bøffer”, der vendes i rasp og steges sprøde i smør og olie.

2. Skær agurken i meget tynde skiver og mariner med eddike, sukker, lidt salt og peber samt peberrod. Rør en dressing af creme fraiche og sennep, smagt til med salt.

3. Lun sliderbollerne og fyld dem med dressing, crabcakes, agurkesalat og brøndkarse.

No Comments

Post A Comment