Courgette tærte med ricotta

Courgette tærte med ricotta

courgette tærte

For nylig var der en lille artikel om mig og min blog i Alt for damerne. Det handlede om hvordan jeg var kommet i gang med bloggen, hvorfor jeg skrev og hvordan det havde ændret mit liv. Der var et par billeder af min mad, bl.a. en courgette tærte, som der så siden er flere, der har spurgt mig om opskriften på.

Det var en tærte jeg lavede, mens vi var i Sydfrankrig sidste år, og jeg fik bare aldrig skrevet om den. Den er super nem, fordi jeg snød og brugte købt mørdej, og fordi den laves uden brug af tærteform. Verdens nemmeste lige at smække sammen, og der er højsæson for courgetter lige nu, så se at få spist nogle af dem. Tærten her er perfekt til et let aftensmåltid sammen med en salat, eller som en frokostret, del i en buffet eller til picnic.

 

Hurtig courgette tærte

1 færdig, rå mørdej (eller du kan være overskuds-menneske og lave din egen :-))
2 courgetter
250 g ricotta
1 kvist rosmarin
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 æg + lidt vand
salt og sort peber

1 Tænd ovnen på 190 gr. Rens courgetterne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål. Hak hvidløget fint og vend det i courgetterne sammen med bladene fra rosmarin og olie. Krydr det godt med salt og peber.

2 Rul tærtedejen ud på en bageplade med bagepapir på. Spred ricottaen ud på midten af tærtebunden og lad de sidste 6 cm ud til kanten være fri  – den skal nemlig foldes ind over fyldet til sidst.

3 Drys salt og peber over ricottaen og kom courgetterne over – husk stadig at kanten skal være fri.

4 Fold kanten ind over fyldet. Brug fingrene til at klemme dejen sammen med 5-7 cm mellemrum. På den måde laver du en kant rundt om tærten, som holder fyldet og sig selv på plads. Pisk æg med et par spiseskefulde vand og pensl kanten. Bag i midten af ovnen i 30-40 minutter. Lad den køle lidt af inden den spise.

courgette tærte

courgettetærte

 

Vintip

Nu er retten jo lavet i Sydfrankrig, så et glas sydfransk rosé eller hvidvin er helt i top til. Hvis du er mere til rødvin, så vælg en let en af slagsen, f.eks. en kølig Beaujolais. En lækker weissbier er heller ikke af banen – f.eks. Hoegaarten eller noget i den stil.

14 Comments

Post A Comment

 • Naja
  Posted at 01:22h, 06 maj Svar

  Hej!
  Super lækker opskrift 😀

 • Cristina
  Posted at 16:52h, 04 juli Svar

  Hej!

  Først tillykke med familieforøgelsen. Det er altid skønt med sådan et nyt liv.

  Jeg, venner og familie har nydt rigtig godt af nogle af dine opskrifter, som jeg har fundet.
  Jeg har nu fundet ud af, at jeg hellere må holde mig til! :O), for denne opskrift har jeg først set i sidste uge.
  Da vi elsker courgetter hos os i alle afskygninger, så er vi faldet pladask for denne her. Super genialt uden tærteform….godt tænkt!
  Tak for mad indtil nu…og for alt det som jeg er sikker på kommer.

  Hilsner fra
  Cristina

  • Mira Arkin
   Posted at 12:14h, 07 juli Svar

   Tusind tak, Cristina.
   Jeg håber, du har fundet mine andre opskrifter med courgetter – jeg elsker dem også!

 • gitte jensen
  Posted at 22:54h, 20 august Svar

  Hej – har fået tærten serveret i dag på en dejlig picnic. Måtte lige ind og finde opskriften og tænkte om den måske kan laves i portions størrelse som indslag i en tapas-anretning?
  Hvor store vil du foreslå og mon jeg skal skære lidt i bagetiden?
  Vh. Gitte

  • Mira Arkin
   Posted at 11:57h, 25 august Svar

   Hej Gitte
   Prøv med en diameter på omkring 12 cm – kanten til at folde ind over skal også være mindre på miniudgaven, og ja – du skal nok regne med lidt kortere bagetid, men ikke så meget.

 • Linn
  Posted at 10:54h, 18 august Svar

  Wow, hvor ser det lækkert ud. Nu læser jeg ikke lige det blad (jeg er stadigvæk overbevist om at jeg er for ung til det ;), men hvor er jeg glad for at du ville dele den her opskrift igen!

 • Satie
  Posted at 14:53h, 16 august Svar

  Hej Mira. Jeg er ikke så vild med smagen af courgetter.. Tror du jeg ville ku udskifte med aubergines i stedet ? Er fremgangsmåden derved anderledes ? (Har engang fået en forarget kommentar om hvorfor jeg ikke puttede salt på mine aubergineskiver før jeg lavede dem, er det noget du kan forklare?) Vh din ivrige læser, Satie

  • Mira Arkin
   Posted at 16:38h, 16 august Svar

   Det er ikke helt det samme med aubergine – jeg tror du vil være nødt til at stege dem først, ellers bliver de tørre og kedelige i det. Du kan også prøve med svitsede svampe og løg.
   Det med salt og auberginer gør jeg heller ikke. Læs om mine tanker her om på dette indlæg: https://www.miraarkin.dk/?p=3514
   Kærlig hilsen
   Mira

 • Hanna Sophia
  Posted at 13:02h, 15 august Svar

  Hej Mira – var i Danmark og fik købt Alt for Damerne, hvor jeg læste din artikel, og nu jeg er hjemme i Spanien igen har jeg været inde og læse din blog. Jeg vil helt sikekrt lave flere af dine ting, uhm – glæder mig allerede til courgettetærten.

  • Mira Arkin
   Posted at 19:07h, 15 august Svar

   Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for det og god fornøjelse i køkkenet 🙂

 • Ann-Christine
  Posted at 19:41h, 14 august Svar

  Mmmm, den ser lækker ud og lyder som en ret der sagtens kunne være et hit herhjemme. Den skal prøves 🙂
  Jeg så desværre ikke den artikel, den kunne ellers have været meget spændende at læse

  • Mira Arkin
   Posted at 13:52h, 15 august Svar

   Tak tak 🙂 Jeg er så vild med courgetter!

 • Piskeriset
  Posted at 19:26h, 14 august Svar

  Det er en sjov og anderledes måde at lave tærte på – jeg kan godt lide måden, du har undgået at bruge tærtefad på – sjov idé 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 13:53h, 15 august Svar

   Ja – det er jo altid godt at minimere opvask 🙂