Cookies med havregryn og chokolade

Cookies med havregryn og chokolade

Måske så I det på insta i går, men jeg var jo i legeland med ungerne i går, hvilket jeg virkelig ikke er vild med. For at gøre det lidt mere tåleligt (og for at være en endnu mere søøøød mor) bagte jeg disse cookies om morgenen, så vi havde lidt guf til madpakken. Også fordi vi skulle mødes med Mika (hende med magasinet Lækkerier) og hendes unger og når Mika er der, synes jeg bare der SKAL være kage. Så rimelige gode undskyldninger generelt.

Det var ellers planen, at jeg skulle have taget ungerne på ferie hos mine forældre i Nordjylland noget af vinterferien, men mine forældre blev ramt af en dødsforkølelse, så vi måtte aflyse. Derfor står jeg nu med ungerne alene hjemme, for Peter holder ikke ferie. Bortset fra fredag, hvor vi alle skal i Legoworld (“jubiii” – vi var der i seks stive timer sidste år :-/ Men altså, alle drengene var virkelig glade). Så legeland var en super god plan for mine krudtugler – jeg havde bare brug for et virkelig stort glas vin, da vi kom hjem, for støjniveaeuet sådan et sted er fuldstændig crazy.

Tilbage til kagerne. De blev rigtig gode: chewey, masser af chokolade og god smag af brun farin og så det nip salt, jeg kommer i dejen. Det gør altså en forskel. Jeg havde en havregrynscookie fra Hart bageri i tankerne, da jeg lavede disse. Hvis du bruger rigtig god chokolade, bliver de lige så gode som dem. Husk saltet!

I dag står vinterferien på maling af trylledejsfiguerer og forhåbentlig en tur i haven og løbe lidt rundt med ungerne, hvis det ikke regner. Måske spiser vi frokost i Peters gode kantine i Microsoft. Hvad laver I i vinterferien?

Cookies med havregryn og chokolade

24 stk.

160 g blødt smør
150 g brun farin
125 g sukker
2 æg
160 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
100 g finvalsede havregryn
50 g grovvalsese havregryn
1 godt nip salt (jeg brugte ½ tsk Maldon salt)
125 g mørk chokolade, hakket

  1. Rør smør, brun farin og sukker blødt. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør det sammen. Bland mel sammen med bagepulver, vaniljesukker, begge slags havregryn og salt. Rør det i smørblandingen til en tyk dej. Tilsæt til sidst hakket chokolade.
  2. Sæt dejen i klumper med dessertskeer på to bageplader. De skal være cirka på størrelse med bordtennisbolde eller golfkugler (nu er jeg jo ikke sportstypen, men cirka deromkring). Bag kagerne i 10-12 min. ved 175 gr. varmluft.
2 Comments

Post A Comment

  • Jenny
    Posted at 18:08h, 19 februar Svar

    Havde det været mig, havde en g&t eller to været nødvændige

  • Eric Bass
    Posted at 13:44h, 12 februar Svar

    Hi Mira,

    This looks great. I’m going to try baking it here in NY.

    Many thanks,

    Eric