Conchiglie med ragù af gris – nem aftensmad

Conchiglie med ragù af gris – nem aftensmad


Fotos: Line Klein

Nu er det da vist noget tid siden, vi har haft en pastaopskrift her på bloggen. Og nej, jeg har ikke været lowcarb efter nytår!

Det her er sådan en nem, homey, afslappet hverdagsret, som man kan hive frem igen og igen. Hvem siger kødsovser skal være med oksekød? Jeg brugter tit gris sammen med pasta. Fx. laver jeg ofte en lasagne med hakket gris og fennikel (og masser af tomat). Det er mildere i smagen en okse og går godt sammen med en masse grønt, som fx. broccoli og tomater. Du kan variere det ad libitium. Hvis du ikke er til broccoli, så prøv med lidt strimlet palmekål.

Ansjoserne kan selvfølgelig undlades. De bruges til at give retten krydderi. Det smager bestemt ikke fisket overhovedet, så vær ikke bange. De giver bare saucen en ubestemt lækkerhed, som også er virkelig god sammen med kålsmagen.

Conchiglie med ragù af gris

Til 4 pers.

1 løg
1 fed hvidløg
300 g hakket svinekød
3 spsk olivenolie
6 saltede ansjoser
½ glas hvidvin
250 g san marzano tomater
500 g broccoli
salt og sort peber
400 g conchiglie eller anden chunky pasta
revet pecorino

Skær løg i tynde strimler og hak hvidløget fint. Brun kødet i en pande med olien. Tilsæt løgene og steg videre til de begynder at tage farve. Kom hvidløg i og vend det rundt.
Tilsæt ansjoser, hvidvin og tomater i halve samt 1 glas vand. Lad det simre i 10 min og kom så små buketter af broccoli i. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen al dente i godt saltet vand. Gem lidt af kogevandet, før det sigtes fra. Vend pastaen med saucen og en håndfuld fintrevet pecorino. Brug lidt af kogevandet til at løsne op i pastaen. Server med ekstra pecorino over.

No Comments

Post A Comment