Cointreau Fizz og snapshots fra 24 timer i Paris
‘
Ja, jeg er nærmest ved at flække i ansigtet af at smile så meget. Men altså, jeg står ligesom også med en cocktail i hånden, på balkonen til en fancy restaurant med Eiffeltårnet lige bag mig! Så kan man godt blive lidt plim. Jeg var på den dejligste 24 timers tur til Paris sammen med Cointreau for at fejre Cointreaus 170 års fødselsdag og drikke en masse cocktails. Afsted med mig!
Vi har altid Cointreau i huset, for det er en uundværlig ingrediens i rigtig mange klassiske cocktails – fx den her Cosmopolitan, som jeg drak foran Eiffeltårnet og som jeg drak riiiiigtig mange af, da jeg var ung studerende og boede i Århus og Cosmos var the shit. Det er stadig en virkelig god cocktail der med rette kan kaldes en klassiker. Nederst i indlægget kommer opskriften på en super nem drink, Cointreau Fizz.
Balkonen hører til ekstremt fabulous Restaurant La Girafe, som ligger i La Cité de l’Architecture et du Patrimoine – et samlingspunkt og museum for arkitektur, design og skulptur. Restauranten er utroligt smukt indrettet med mega højt til loftet og en bar med dramatisk marmor og rustrøde farver. Kl. 12 da vi kom var restauanten næsten tom. Da vi havdre drukket vores drinks på balkonen (hvor man kan spise i godt vejr) og kom ind igen kl. 13 var der propfyldt med elegant påklædte parisere.
Vi smæskede os i skaldyrsfade med masser af østers, havsnegle, rose rejer og andet godt. Sikken en god start på et besøg i Paris.
Bagefter tjekkede vi ind på hotellet hvor vi på tagterrassen mødtes med selve Alfred Cointreau, der var kørt op fra Angers, hvor Cointreau hører hjemme, for at møde os og lave en smagning med os. Han var simpelthen så sød og entutiasisk omkring sit produkt
Efter besøget fra Alfred, var det tid til vores helt egen private masterclass. Tjek lige den tagterrasse! Solen kom frem og vi sad med hver vores lille cocktailstation, og blev undervist af bartender Rasmus Christensen (fra Sidecar). Det er ham i den hvide t-shirt, som jeg sidder ved siden af. Jeg var rimelig godt med i forvejen, men det var super fedt at høre alle de historier der er om de gamle cocktails – Rasmus kunne dem alle, for han er en ægte cocktailnørd. Vi drak selvfølgelig alle de drinks vi lavede, så der var rimelig god stemning på tagterrassen. Vi lavede Sidecar, Margerita og Pink Lady. Alt var super lækkert. Og STÆRKT!
Godt løftet af 3-4 cocktails, svævede vi nærmest til Alacazar – den smukkeste restauarant fuld af planter og lækkerhed. Jeg fik en ret lækker and, som jeg glemte at tage billeder af. Ups – det var vist de der cocktails’ skyld…
Næste dag tog vi op til Sacre Coeur, hvor vi hang ud på bagsiden af kirken, hvor der var helt stille og næsten mennesketomt. Her er der en lille park, som ingen turister kender – de står nemlig alle på forsiden af kirken, hvor det store by-vue er. Men hvor var der lækkert her bagved, hvor man virkelig kunne nyde kirkens skøndhed. Og en drink. Den var altså over 11, så jeg tænker det var ok med en læskende drink. Nu man er i Paris og sådan…
Jeg blev stor fan af Cointreau Fizz efter at have smagt den her ved Sacre Coeur for første gang. Den er super nem at lave og smager ret meget som en Tom Collins:
Cointreau Fizz
1 drink
50 ml Cointreau
saft af ½ lime
100 ml danskvand
isterninger
Fyld isterninger i et glas. Kom Cointreau og limesaft i og top med danskvand. Voilà!
No Comments