Cognac Old Fashioned

Cognac Old Fashioned

 ‘
For mig er Old Fashioned en super vinterdrink. De mørke, fadlagrede smage er lige hvad jeg trænger til, når det er koldt og nasty ude. Jeg elsker klassiske Old Fashioned og også varianter, hvor man mikser bourbon og rom. Men så da jeg var i Cognac, fik jeg en Cognac Old Fashioned, som også smagte fantastisk godt!

Man hælder selvfølgelig ikke jordens dyreste cognac i en cocktail, men lige med en Old Fashioned er der ikke så mange andre smagsgivere i end selve cognac’en, så her er det en god idé at bruge en af lidt bedre kvalitet. Jeg fik den lavet af denne 1738 fra Rémy Martin, som er smooth og har lækre karamelnoter, men som også er til at betale. Jeg har set andre opskrifter, hvor der bruges XO cognac, men det er jeg altså for nordjysk til at kunne få mig til!

Cognac Old Fashioned

1 drink

1 tsk sukker
6-8 dråber Angostura Bitters
70 ml cognac
1 kæmpeisterning eller 3-4 almindelige isterninger
1 stykke appelsinskal
1-2 Maraschino kirsebær

Kom sukker, bitters og cognac i et whisky glas sammen med is. Hvis du bruger én stor isterning (hvilket er det korrekte), skal du røre virkelig grundigt i drinken – både for at opløse sukkeret, men også for at fortynde drinken med isen, efterhånden som den smelter. Evt. kan du røre sukker og bitters sammen med 1 tsk vand, inden du tilsætter cognac og isterning.

Hvis du ikke har store isterninger, men bruger almindelige (jeg havde almindelige købe-isterninger), skal der ikke røres helt så længe, da der er meget mere overflade på isterningerne, som derfor smelter hurtigere og fortynder drinken. Her behøver du ikke bruge vand.

Pynt med et stykke appelsinskal og et eller to kirsebær på en tandstik.

1Comment

Post A Comment

  • Jenny
    Posted at 17:06h, 08 februar Svar

    For mig er old fasioned synonym med Don Draker og Mad Men. mænd jeg gerne vil drikke en cocktail med, men aligevel er glad for at jeg ikke lever som kvinde i den tid.