Clafoutis med kirsebær
Det er blevet sæson for kirsebær – i hvert fald i supermarkederne og hos grønthandlerne. Mine egne Stevnskirsebær i haven er ikke modne, men de er der (for første gang, siden træet blev plantet) og det i sig selv er jo stort.
Clafoutis er en fransk klassiker med kirsebær – nogle steder serverer franskmændene clafoutis med stenene stadig i kirsebærrene – argumentet er at der kommer mere af den bitre mandelsmag fra stenene ud i desserten. Jeg har nu udstenet kirsebærrene i min opskrift, men prøv dig gerne frem. Jeg elsker den klassiske franske dessert; clafouits er super nem at lave. Faktisk er det bare en slags pandekagedej, som hældes over frugten og som fluffer lidt op under bagning. Du kan lave én stor, som jeg gør her i et tærtefad. Eller du kan dem i små portionsforme – så skal de selvfølgelig bare have kortere tid i ovnen.
Hvis man er til søde sager til morgenmad, er der altså også noget morgenmadsagtigt over en clafoutis. Måske til en sommerbrunch?
Kirsebær Clafoutis
4-6 pers.
1 tsk smør til formen
500 g kirsebær, udstenede
3 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
1 vaniljestang
2 dl piskefløde
1 dl mælk
2 cl eau de vie de Framboise eller Kirsch
flormelis til pynt
1. Varm ovnen op til 225 gr. Smør en tærteform med smørret og kom de udstenede kirsebær i. Pisk æg, sukker, hvedemel, kornene fra vaniljestangen, fløde, mælk og spiritus sammen til en luftig pandekagedej uden klumper.
2. Hæld dejen over kirsebærrene og bag clafoutis’en i 20-30 min. Lad clafoutis’en køle lidt af og drys med flormelis ved servering. Clafoutis skal serveres lun.
Tip: Du kan også lave clafoutis med andre bær eller frugter, fx hindbær eller abrikoser. Til en abrikos clafoutis vil det være lækkert med appelsinlikør – fx Cointreau eller Grand Marnier.
No Comments