Citronmuffins med hvid chokolade og birkes

Citronmuffins med hvid chokolade og birkes

citronmuffins

Foto: Line Thit Klein

En læser har spurgt mig efter min opskrift på citronmuffins med hvid chokolade og birkes, som jeg havde i Weekendavisen for nogle uger siden. Den er nemlig ret så god, så den får I lige her.

Det er super nemt og hurtigt at bikse muffins sammen. Men lav dem helst samme dag, som de skal spises, for der smager de nu en gang bedst.

Citron muffins med hvid chokolade og birkes
12 stk

110 g smør
300 g hvedemel
125 g sukker
1½ tsk bagepulver
1½ spsk blå birkes
revet skal af 2 økocitroner
100 g hvid chokolade
1 ¾ dl kærnemælk
2 æg
muffinpapir

1. Varm ovne op til 210 gr. Smelt smørret og lad det køle lidt af mens du gør resten af dejen klar. Kom hvedemel i en skål sammen med sukker, bagepulver, birkes og citronskal. Hak den hvide chokolade groft og kom den i skålen. Lav en fordybning i midten.

2. Pisk i en anden skål eller kande kærnemælken sammen med æg. Tilsæt smørret. Hæld det hele ned i fordybningen i melblandingen og rør det hurtigt sammen med en gaffel. Du må ikke røre ret meget i dejen, da det vil gøre dine muffins tunge og tætte i det. Rør så lidt som muligt. Det gør ikke noget, hvis der er små melklumper i – de forsvinder under bagningen.

3. Kom muffinpapir i en muffinplade til 12 muffins. Fordel dejen i formen og bag muffinsene i 12-15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af i formen, inden du forsigtigt tipper dem ud.

2 Comments

Post A Comment

 • Camilla
  Posted at 14:09h, 02 marts Svar

  Kan man fryse dem? 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 14:42h, 02 marts Svar

   Det kan man sagtens