Citronkage med kokos
Lige siden jeg besøgte Rose Bakery i Paris for et år siden, har jeg med jævnligt mellemrum grådigt fantaseret om deres perfekte lemon-orange loaf, som jeg spiste en tyk skive af en solrig formiddag i Le Marais. Jeg elsker kager og desserter med citron og har længe drømt om at lave den perfekte lemon loaf – en citron-sandkage med tyk glasur over.
Nu har jeg lavet kagen, som jeg synes den skal være. Jeg har drysset med kokos og kommet vanilje i dejen. Du kan selv variere den f.eks. med at droppe kokos og vanilje og istedet tilsætte et par skefulde blå birkes. Eller du kan lave den med appelsin i stedet for citron.
Kagen er perfekt fugtig og frisk fra citronerne. Og den holder sig godt, men den bliver også spist hurtigt :-). Her til påske kan du give den et ekstra påske-gok med lidt gul frugtfarve i glasuren og evt. et par fjollede påskekyllinger eller påskeæg til pynt.
God påske!
Citronkage med kokos
1 sandkageform på ca. 1.5 l.
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 æg
280 g sukker
revet skal af 3 ubehandlede citroner
saft af 1 citron
220 g smeltet smør, let afkølet + ekstra til formen
125 g creme fraiche 18%
1 vaniljestang
Glasur
175 g flormelis
saft af ½ citron, start med mindre
3-4 spsk revet kokos til pynt
1. Tænd ovnen på 175 grader. Jeg bruger altid varmluft til kager, da jeg synes det giver den mest jævne bagning. Bland i en skål mel og bagepulver. I en anden skål piskes æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt citronskal- og saft, smør og creme fraiche og pisk det sammen med kornene fra vaniljen.
2. Kom mel og bagepulver i dejen og vend det hurtigt sammen uden at slå for meget af luften ud af dejen. Det er en ret tyndtflydende dej, men sådan skal den være. Kagen bliver fantastisk!
Smør en sandkageform og beklæd den evt. med bagepapir. Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter til den akkurat har sat sig.
3. Tag kagen ud og lad den køle lidt af inden den tages ud af formen og køler helt af på en rist.
4. Bland en meget tyk glasur af flormelis og citronsaft. Den skal være så tyk, at den næsten ikke er flydende. Hæld glasuren over den afkølede kage og drys med kokos.
Daniel Mølgaard
Posted at 19:40h, 28 februarFan-TASTISK dejlig, frisk og forårsagtig. Og så er den nem at lave!
Mira Arkin
Posted at 12:03h, 02 martsEr så glad for du kan lide den. Det er en af mine yndlingskager 🙂
Ulla Bregendahl
Posted at 14:47h, 03 juniHelt utrolig kage – mange tak for den. Den er blevet delt ud til højre og venstre og var elsket alle steder.
Fie Hansen-Hoeck
Posted at 22:30h, 06 aprilHelt enig! Jeg er syg med citron – ikke kun i desserter!
Kageelsker
Posted at 17:10h, 05 aprilKan jeg ik saette 2 aeg istedet for 4 til hvor mange personer er det
Mira Arkin
Posted at 18:38h, 05 aprilHvis du halverer opskriften er der kage til 4-6 personer. Husk i så fald at bruge en mindre form.
Maria
Posted at 11:30h, 02 aprilNam nam hvor ser det godt ud! (:
by Busk
Posted at 15:25h, 31 martsUmm det ser godt ud. Den opskrift skal helt klart prøves. Der er bare noget med citron i kager det er rigtig godt 🙂
Elizabeth
Posted at 15:11h, 31 martsMums! Det er meget lækkert, selv på den 4. dag! Utroligt forårsagtigt.
Sifka
Posted at 12:48h, 31 martsDen opskrift er som sendt fra himlen, eller karma, eller… jeg har i hvertfald haft en ubeskrivelig trang til citronkage, og nu er opskriften her. Tak, og rigtig god weekend.
Nada Cay
Posted at 10:19h, 31 martsDen skulle der nok blive tid til at prøve af midt i opgaveskrivning og læsning:-)
Også god påske til dig!