Citron polentakage
Polenta – også kendt som majsgryn- er en meget anvendelig sag. Ikke nok med at man kan lave den som en cremet grød med masser af parmesan og måske krydderurter i, så kan man også stege resterne af omtalte grød dagen efter, eller man kan panere fisk eller kød i polentamel, eller man kan bruge polenta som fyld i en kylling og meget andet. Man kan også bruge polentamel i kager.
Det gjorde jeg i denne smukke kage, som får sin gule farve dels af polentamelet, dels af citronskal. Kagen får lidt ekstra bid af polentaen. En rigtig nem og lækker kage, som bl.a. på grund af polentaen holder sig lækker i flere dage. Kagen er glaseret med en sukker-citron blanding, som lægger sig som et sprødt, sødt-syrligt lag på kagen. Virkelig mums.
175 g blødt smør
175 g sukker
3 store æg
100 g polenta (majsgryn – det er det samme)
150 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
fintrevet skal fra 2 økocitroner
saft fra 1 citron
Sukker-citron glasur
saft fra 1 citron
4 spsk sukker
1 Varm ovnen op til 170 gr. Beklæd en almindelig springform på ca. 23 cm. med bagepapir.
2 Pisk smør og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt polenta, mel og bagepulver samt citronskal og saft og rør dejen godt sammen.
3 Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min. Tjek kagen undervejs. Den er færdig når den føles fast og svampet (men ikke blævret) når du trykker let på den i midten.
4 Tag kagen ud af ovnen og bland med det samme citronsaft og sukker til glasuren. Fordel det over den varme kage og lad den stå og køle af. Glasuren stivner til et gennemsigtigt, tyndt lags, som giver et dejligt knas, når du skærer kagen ud.
;
Tip
Prøv også kagen med appelsin i stedet for citron. Men husk – det skal være frugt, der ikke er overfladebehandlet eller sprøjtet!
;
Sif
Posted at 15:32h, 28 majHey – ser lækker ud 🙂 Hvor mange personer er en portion til?
Mira Arkin
Posted at 15:42h, 28 majDu får omtrent 8 pæne stykker kage ud af den 🙂