Citron Margarita med citronsalt

Citron Margarita med citronsalt

Annonce

Denne uge har jeg mega travlt med arbejde og har ikke haft tid til så meget andet. Heldigvis er påsken lige om hjørnet, hvor der bliver mere tid til hygge med de nærmeste og forhåbentlig godt og lunt forårsvejr. Og drinks!

I ved jo, at jeg er en cocktail-dame. Vi drikker cocktails herhjemme flere gange om uge (det behøver ikke en gang være lørdag). Det giver mig så meget glæde at servere eller få serveret en vellavet cocktail.

Jeg savner helt vildt at gå ud på Københavns tjekkede cocktailbarer, men indtil vi igen kan det, så er det godt at man kan lave lækre cocktails derhjemme. Og det er slet ikke svært.

En af de ingredienser, jeg simpelthen ikke kunne undvære i barskabet (som efterhånden ikke er et skab men en hel væg i kælderen!) er Cointreau. Den franske appelsinlikør er totalt uundværlig til cocktails, da den indgår i et utal af både klassiske og mere moderne drinks. Det er en triple sec (det kalder man appelsinlikører) og det skal man bruge for at lave en klassisk margarita.

Her til påsken var jeg i ekstra citron-agtigt humør og har derfor lavet en citron margarita med citronsalt på kanten og et lille skud Campari, som giver drinken den smukkeste farve.

Citronsaltet bruger du til at “rimme” kanten af glasset med. Det overskydende salt kan du bruge til at dyppe fx. kogte vagtelæg i. De smukke plettede små æg er så fine at servere som en lille snack sammen med drinken.

Citron Margarita med citronsalt

1 cocktail

1 citronbåd
citronsalt*
isterninger
1 cl Campari
5 cl tequila blanco
2,5 cl Cointreau
2,5 cl citronsaft
1,5 cl sukkersirup
citronskive

*Citronsalt
75 g salt blandes med fintrevet skal af ½ økocitron

Kør citronbåden rundt på kanten af et whisky glas og dyp det i citronsaltet, så der kommer en kant. Fyld glasset med isterninger og kom Campari i. Fyld en shaker med isterninger og kom tequila, Cointreau, citronsaft og sugar cane sirup i. Ryst drinken godt sammen og sigt den over i glasset. Pynt med en skive citron.

No Comments

Post A Comment