Chokoladekage til hverdagsbrug – eller til hvad som helst

Chokoladekage til hverdagsbrug – eller til hvad som helst

 

chokoladekage

Siden 1. januar (ja, jeg bagte kage 1. januar!) har jeg gået og eksperimenteret med en opskrift på helt almindelig chokoladekage – sådan en, man kan gå og spise sig et stykke af på en helt almindelig dag. Ikke noget fancy, men noget som tilfredsstiller den der craving for chokoladekage, som nogle gange kommer over en. Og med hverdagschokoladekage, så mener jeg sådan en, der er lavet med kakao og ikke chokolade. Jeg har stort set altid de ingredienser, der skal bruges, i mit køkken, så det altid er nemt lige at bikse en god kage sammen.

De fleste hverdagschokoladekager er lidt kedelige – jeg synes ikke de smager nok af kakao, så jeg har tweaked og tilpasset, indtil kagen blev lige som jeg ville have den. Intenst smagende af kakao, blød og fugtig og nem at spise. Den dufter helt vidunderligt, og den er faktisk bedre dagen efter den er bagt, hvor den er lidt mere fugtig og kakaosmagen har fået lov at udvikle sig. Smager fortrinligt bare som den er, men kan selvfølgelig dresses op med glasur, frosting, chokolade ganache, is, flødeskum og hvad har vi.

Chokoladekage
Giver ca. 8 stykker

180 g hvedemel
100 g mørk brun farin
100 g rørsukker
175 g blødt smør + ekstra til formen
2 store æg
50 g kakao (eller 5 spsk)
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniljesukker
1½ dl mælk

1. Tænd ovnen på 175 grader. Kom alle ingredienser i en røremaskine på én gang og pisk dejen godt sammen ved høj hastighed i 2-3 minutter. Alternativt piskes smør og de to slags sukker først, derefter tilsættes æg og der piskes grundigt med elpisker. Tilsæt de andre ingredienser og vend hurtigt i dejen.

2. Tag en almindelig springform på ca. 22 cm. diameter og foer bunden med bagepapir. Smør hele formen grundigt med smør og hæld dejen i. Glat den lidt ud med en dejskraber.

3. Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter. Drej kagen en halv omgang efter 15 minutter. Tjek om den er færdig allerede efter 35 min., da bagetiden afhænger af din ovn. Den skal lige akkurat have sat sig i midten og ikke være flydende, men stadig fugtig.

4. Tag kagen ud og lad den køle af i formen på en rist. Smager bedst når den er kølet ned og aller bedst dagen efter.

 

Skal du have ekstra syndighed, så prøv min fantastiske opskrift på brownies. De er perfekte!

 

chokoladekage

chokoladekage

 

13 Comments

Post A Comment

  • Tenna
    Posted at 09:37h, 13 juni Svar

    Hej. Den skal afprøves i dag, for den ser virkelig god ud. Er det alm. ovn eller varmluft?:)

    • Mira Arkin
      Posted at 11:30h, 13 juni Svar

      Hej Tenna,
      Det er altid almindelig ovn, medmindre der står andet 🙂

  • Ane-Helene
    Posted at 21:35h, 20 februar Svar

    Kære Mira

    Tusind tak for denne suveræne opskrift! Jeg har ledt efter en opskrift på en helt enkel, og ikke for tung, chokoladekage, som virkelig smager af noget. Når man kigger på hvor enkel denne opskrift er, er det faktisk utroligt, at der kan komme så lækker en chokoladekage ud af det. Den ryger lige ind i min opskriftsamling med det samme.

  • Nicoline
    Posted at 16:14h, 12 marts Svar

    Kan man bruge halv rørsukker og halv sukker??

    • Mira Arkin
      Posted at 08:52h, 16 marts Svar

      Det kan du sagtens. Eller bare rent rørsukker.

  • Trine
    Posted at 22:06h, 23 maj Svar

    Så fik jeg bagt kagen efter den har stået på “to bake” listen et par år;-) Jeg havde sådan en dag, hvor jeg bare måtte bage et eller andet! Og den holder altså stadig. Den fik en gang hvid glasur og et drys frysetørrede hindbær.En fantastisk klassens time agtig kage på den gode saftige måde:-)
    Tak fordi du bruger tiden på at dele opskrifter med os andre.
    Trine

    • Mira Arkin
      Posted at 11:39h, 26 maj Svar

      Dejligt at høre, Trine.
      Jeg bager den igen og igen – og med variabel topping. Det lyder dejligt med hindbærrene!
      KH Mira

  • Jeanette
    Posted at 16:47h, 15 august Svar

    Uhm hvor lækkert. Skal til at bage til drengenes tur til Norge og faldt over denne lækre opskrift. Jeg bager dobbelt x 2 i 2 folieforme…og en ekstra i springform til os andre

  • Ulla Bregendahl
    Posted at 17:11h, 07 juni Svar

    Endnu en kage afprøvet og kæmpe succes. Der er noget særligt skønt over kager der ikke bliver FOR meget, så man ikke bliver dårlig, selv når man har tendens til at guffe store stykker.

  • Stine
    Posted at 20:26h, 24 februar Svar

    Din ‘hverdagskage’ bliver min weekendkage. Jeg er nemlig i samme ‘lykkelige omstændigheder’ som dig Mira, hvilket naturligvis retfærdiggør at tilbringe fredag aften sammen med denne kage mens andre nyder vine og drinks.

    Pt. har jeg atså to kager i ovnen, og jeg glæder mig til at spise den ene senere 🙂

    God weekend til dig og tak for en skøn blog.

    • Mira Arkin
      Posted at 21:52h, 24 februar Svar

      Dejligt at høre – tillykke:-)

  • Anne
    Posted at 09:57h, 27 januar Svar

    Jeg glæder mig til at prøve den 🙂

  • Anette
    Posted at 21:38h, 26 januar Svar

    Fantastisk! Netop sådan en chokoladekageopskrift har jeg søgt og søgt og søgt efter! Og har i min søgen måtte spise mig igennem flere ikke-optimale-hverdagschokoladekager (hmmm). Tørre og for lidt smag af cacao. Med din vanlige sans for kvalitet in mente så bliver dette klart den næste kage der skal bages her i huset. Din opskrift på brownies er i øvrigt også en favorit her i huset, men det er jo en helt anden snak…