Mariakager – perfekte små chokoladekager til din elskede (som godt kan være dig selv)

Mariakager – perfekte små chokoladekager til din elskede (som godt kan være dig selv)

IMG_2286

Jeg læste en gang, at en undersøgelse lavet i England viste, at mange kvinder foretrak chokolade frem for sex. Dette siger jo både en del om de engelske kvinder, deres mænd og selvfølgelig også noget om chokolade. For der er altså noget frækt og æggende over chokolade, så hvorfor ikke forkæle din elskede med disse perfekte små chokoladekager på søndag, hvor det er Valentins dag? Og det kan godt være, der er nogen der synes Valentins dag er noget blomsterhandlerne har opfundet, men grib dog enhver chance til at forkæle dem du elsker, sprede glæde og spise chokolade!

Jeg laver ofte disse små, fine og stærkt vanedannende kager, som har en helt speciel konsistens – sådan lidt en blanding mellem en småkage, en brownie og en “almindelig” chokoladekage. Sidst jeg lavede disse mørke guldklumper, serverede jeg dem som dessert sammen med et glas Beerenauslese (sød vin, ofte fra Tyskland eller Østrig), hvilket passer utroligt godt til, og de blev revet væk (desværre, for så var der jo ingen rester til mig dagen efter!).

Dejen er mere en kagedej end en småkagedej og den er derfor for flydende til at man kan forme den, når dejen lige er rørt færdig. Derfor skal dejen køles ned i køleskabet i 1½-2 timer, før den kan formes til små kugler og bages.

Opskriften her giver 20-25 kager.

Mariakager

175 g. god mørk chokolade, brækket i stykker
60 g. saltet smør
175 g. mel
3/4 tsk. bagepulver
2 æg
150 g. muscovado sukker eller brun farin
1 tsk. vanillesukker
125 g. grofthakkede valnødder
1 spsk. flormelis til drys

I et vandbad smeltes chokolade og smør. Mel og bagepulver blandes. Pisk æg og sukker godt sammen til det er skummende. Farinen kan godt klumpe, så pisk grundigt. Den smeltede chokolade/smør blanding røres i æggeblandingen og derefter tilsættes mel med bagepulver. Tilsæt de hakkede valnødder og rør godt sammen. Dæk skålen til og stil i køleskabet i mindst 1½ time.

Forvam ovnen til 160 grader.
Form dejen til kugler med en diameter på ca. 3-4 cm. Læg dem på bageplade med bagepapir og tryk kuglerne en smule flade.
Bages i 12-15 minutter til kanterne er faste og kagerne stadig er bløde inden i. Lad kagerne køle helt af på en rist.
Inden servering drysses de med flormelis gennem en si.

3 Comments

Post A Comment

  • Karl-Christian Frølunde
    Posted at 01:19h, 23 maj Svar

    Hej Mira.

    Hvem er den Maria, som har lagt navn til de lækre kager.

    K-C

  • maria
    Posted at 14:31h, 28 april Svar

    Hej Mira,
    Kan Mariakagerne holde sig nogle dage eller skal de bages på selve dagen?

    Kh,
    Maria

    • Mira Arkin
      Posted at 15:50h, 29 april Svar

      Hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder kan de sagtens holde sig – hvis altså du kan lade være med at spise dem :-). Vent med at drysse flormelis på til de skal serveres.