Chokolade clafoutis
Clafoutis er sådan en nem dessert – trods det fine franske navn. Her har jeg lavet den i en chokoladeversion.
Jeg har altid været vild med kombinationen af chokolade og kirsebær – derfor spiste jeg også Schwarzwalder Kirschtorte 3-4 gange, da vi var i Schwarzwald i sommerferien.
Clafoutis’en er som en chokoladekage der møder en pandekage. Men den må ikke bages for længe, da vi gerne vil have den let fugtig og cremet i dejen, men ikke flydende.
Du kan også prøve at lave clafoutis med andre bær eller frugt (så hedder det en flaugnarde – clafoutis er kun med kirsebær). Prøv fx. små opalblommer, ferskener, hindbær, nektariner eller blåbær.
Chokolade clafoutis
Til 4-6 pers.
350 g kirsebær
1 tsk smør
100 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
2 æg
1 nip salt
75 g hvedemel
1 spsk kakao
75 g sukker
1 tsk vaniljepaste eller vaniljesukker
1½ dl mælk
- Udsten kirsebærrene. Skær evt. kæmpekirsebær i halve (det gjorde jeg). Smør en form på ca. 25 cm. i diameter med smørret. Jeg brugte en støbejernspande – du kan også bruge en tærteform af porcelæn, glas eller stentøj. Det er godt med noget lidt tykt, som kan holde på varmen. Kom kirsebærrene i den smurte form.
- Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i microovnen. Bland med fløde. Pisk æggene sammen med salt, hvedemel og kakao. Tilsæt sukker, vanilje og mælk og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Rør til sidste chokoladeblandingen i og hæld det over kirsebærrene.
- Bag clafoutis’en ved 225ºC i 15-20 min. (210 ºC hvis det er varmluft). Serveres lun.
No Comments