Chocolate chip cookies
Don’t fix it if it ain’t broken. Sådan gælder det for chocolate chip cookies. Man skal ikke pille ved en klassiker. I hvert fald ikke altid.
Her får I min opskrift på helt klassiske, gooey chocolate chip cookies, som jeg synes, de skal være. Jeg bruger amerikanske chocolate chips eller drops (hver gang jeg eller Peter har været i USA, slæber vi posevis af dem med hjem, for de er svære at finde i Danmark), men man kan selvfølgelig sagtens bruge hakket chokolade. Sørg dog for at hakke den groft, for man vil gerne have store bidder chokolade i sin cookie, fremfor en masse finhakket snulder, der spreder sig i hele dejen.
Nødderne kan man undlade, eller du kan prøve med andre nødder. Valnødder eller måske saltede macadamianødder, hvis du vil væk fra det klassiske.
Chocolate chip cookies
24 stk.
120 g blødt smør
100 g lys farin eller lyst muscovadosukker
100 g rørsukker
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
170 g mørk chokolade, grofthakket (eller i chips eller drops, som jeg bruger)
75 g pecannødder, grofthakkede
1. Varm ovnen op til 190 gr. Rør smør sammen med begge sukkertyper og æg. Jeg bruger en køkkenmaskine. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og hvedemel og rør dejen sammen.
2. Tilsæt til idst chokolade og nødder og rør dem ind i dejen. Sæt dejen på 2 bageplader i kugler på størrelse ca. et sted mellem en lille hoppebold og en bordtennisbold. Jeg plejer at bruge to teskeer, og nogle gange min amerikanske icecream scoop. Husk at lave afstand imellem, da kagerne skal have plads til at flyde ud.
3. Bag dem ca. 8 minutter. De skal føles lidt bløde stadigvæk, når du tager dem ud. De sætter sig og bliver mere faste, når de køler af, men efter min mening bør denne slags kager være gooey – altså lidt bløde i det og ikke sprøde. Ellers kan du bage dem et par minutter mere. Lad dem køle lidt af på pladen inden du forsøger at flytte dem – ellers går de i stykker.
TIP
Skal du spise en cookie dagen efter, så prøv at poppe den i microovnen i 15 sekunder – så bliver den lun, og chocoladen smelter så din cookie er gooey heaven!
Louise Petersen
Posted at 12:23h, 02 juniSkøn skøn opskrift… Kan desværre ikke selv tåle gluten men bagte dem til mine forældre med Toms skildpadder i halvdelen og marsbar i den anden halvdel 🙂 Bager du dem på varmluft ?
Mira Arkin
Posted at 14:35h, 03 juniJeg bruger selv varmluft, men hvis der ikke står andet i opskriften, er det almindelig ovn. Hvis du bruger varmluft, bør du bage dem ved 180 gr. i stedet.
Alyssa
Posted at 18:06h, 01 novemberTak for opskriften! Jeg er amerikanske som studerer i Danmark og jeg savner gooey chocolate chip cookies fra hjemmet. Jeg fandt din blog og jeg laver disse cookies nu–de er rigtig godt 🙂 undskyld min dansk, jeg taler kun lidt!
Mira Arkin
Posted at 12:08h, 04 novemberDet er en meget stor ære, at få ros fra en amerikaner 🙂 Tak for det og dit dansk er super flot!
Astrid
Posted at 19:10h, 17 decemberJeg har hatt lyst til å lage chocolate chip cookies lenge, men synes mange oppskrifter ser så avanserte ut. Da jeg fant denne, måtte jeg bare prøve den! Raskt, enkelt og farlig godt!
Mira Arkin
Posted at 20:46h, 17 decemberDejligt, Astrid!
Signe
Posted at 15:14h, 07 decemberHej Mira!
Det kribler i fingrene for at prøve din opskrift på cookies, MEN hvor i alverden kan man få lys farin/lys muscovadosukker? Jeg kan kun finde den mørke, selv i Mad og Vin.
Hvis ikke det kan findes, hvad er så alternativet?
Mkh Signe
Mira Arkin
Posted at 15:38h, 07 decemberHej Signe
Jeg ved det godt, det er vildt irriterende. Jeg har nogle gange fundet det i Føtex, men ellers kan du bruge rørsukker, eller evt. en blanding af rørsukker og mørk farin.
Mette
Posted at 16:09h, 15 novemberHej Mira,
Kender du chokoladeknapperne fra Amedei? Her får du en fantastisk kvalitetschokolade og de er supernemme at arbejde med: http://www.chokomania.dk/amedei-for-professionelle.html
Lige til at dumpe direkte i cookiedejen uden at gøre noget som helst.
Og så er der frigjort plads i kufferten til andre USA-indkøb næste gang, I skal derover 🙂
Kh, Mette
Mira Arkin
Posted at 17:54h, 15 novemberDem kendte jeg faktisk ikke. Tak for tippet:-). Ved du hvad de koster?
Jesper
Posted at 14:11h, 21 novemberHej Mira
De er faktisk forholdsvis billige – 600 kr. for en 2 kg. pose. Og så er de uden licitin (som min kone ikke kan tåle).
Glæder mig til at smage den her cookie-version, de bliver bagt i morgen 🙂