Chocolate chip cookies med banan

Chocolate chip cookies med banan

Forestil dig, at en banankage og en chocolate chip cookie fik børn.

Så ville de blive som de har chewey, tykke cookies, som er sprøde i kanten og kage-agtigt bløde i midten. Med dejligt bid fra havregryn og med den lækreste banan-chokoladesmag.

Modne bananer er sådan en god undskyldning til at lave kage. Jeg bager ellers næsten altid verdens bedste banankage med chokoladeganache, men de her banan cookies var altså et hit. Og de er også gode næste dag. Hvis du vil have den samme lune fornøjelse med halvt smeltet chokolade, så giv dem et zap på 15 sekunder i mikroovnen.

Chocolate chip cookes med banan

16 stk. store

50 g blødt smør
100 g brun farin
50 g sukker
1 moden banan, moset (ca. 100 g)
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
100 g grovvalsede havregryn
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
100 g mørk chokolade, helst som små knapper, ellers hakket

  1. Rør smør sammen med begge slags sukker, moset banan, æg og vaniljesukker til en ensartet masse. Kom havregryn, mel og bagepulver i og rør sammen til en tyk dej. Tilsæt chokoladestykker.
  2. Brug 2 teskeer til at sætte kugler af dejen på bageplader med bagepapir. De skal være på størrelse med en bordtennisbold (siger sports-Mira).
  3. Bag kagerne i 10-12 min. ved 180ºC. Lad dem køle en smule af på pladen, før de sættes over på en rist for at køle af. Smager allerbedst mens de er lune.
No Comments

Post A Comment