Chili con carne med butternut squash

Chili con carne med butternut squash

Min chili con carne blev simpelthen så lækker forleden, hvor jeg sådan set lavede den som jeg plejer, men tilsatte ovnristet butternut squash. Det gjorde retten ekstra sødmefuld og lækker, og vi droppede risene til – men dem kan man nu sagtens spise til alligevel. Du kan også bruge andre slags græskar – f.eks. hokkaido. Og så kommer jeg altid kanel og chokolade i min chili, for det giver den mørke, krydrede smag, en god chili skal have, selv om denne version ikke står længe og simrer.

Man kan vælge at komme græskarret i direkte, men jeg kan godt lide den smag den får ved ovnristningen. Hvis du vil give den ekstra gas, kan du vende græskarrene med lidt spidskommen og chili når den kommer i ovnen. Det var jeg for doven til.

Chili con carne med butternut squash
4 personer

500 g kogte kidney bønner (ca. halvdelen i tørret vægt)
5-600 g butternut squash
olivenolie
500 g hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1½ tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 stang kanel
2 tsk paprika
1 tsk tørret knust chili
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 dåse flåede tomater
vand
20 g mørk chokolade
salt

Tilbehør
2 tomater
1 peberfrugt
2 forårsløg
saft af ½ lime

1. Tænd ovnen på 220 gr. Skræl græskarret og fjern kernerne. Skær det i store tern og kom i en bradepande med bagepapir i. Vend det med 1 spsk olivenolie og lidt salt og bag i ovnen i 30 min.

2. Skær løg i strimler og hak hvidløg fint. Varm et par skefulde olie i en sauterpande eller gryde. Kom oksekødet i og brun det godt ved høj varme. Tilsæt løg og steg med i et par minutter til de begynder at tage farve. Sænk varmen til medium og kom hvidløg i. Vend det sammen og tilsæt så alle krydderierne og lad dem stege med, så de bliver vækket fra deres tørre tilstand.

3. Tilsæt tomatkoncentrat og steg det et minut inden de flåede tomater kommes i. Fyld dåsen med vand og kom det i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 30 min. Herefter fjernes låget. Kom chokoladen i og lad den smelte ud i retten. Lad evt. væske koge ind og smag retten til med salt. Vend til sidst det bagte græskar i.

4. Spis med en klat creme fraiche og en finthakket salat af tomat, peberfrugt, forårsløg og limejuice. Og så lidt syltet jalapeno.

3 Comments

Post A Comment

  • Zoë Escher
    Posted at 18:10h, 17 september Svar

    Hej Mira

    Det var hyggeligt lige at sludre med dig i lørdags.
    Nej, hvor ser det bare lækkert ud. Den opskrift må jeg lave i løbet af vinteren.

    Mvh.
    Zoë

    • Mira Arkin
      Posted at 20:04h, 17 september Svar

      Tak og i lige måde, Zoë:-)

  • Irene
    Posted at 17:51h, 17 september Svar

    Det lyder rigtig spændende med butternut squash, især vendt med spidskommen, det synes jeg giver sådan en god smag i retter med chili. Jeg har også prøvet at lave chili con carne med søde kartofler – det sætter også anderledes kuør på retten.
    Bedste hilsner
    Irene