Cherry pie – kirsebærtærte
Er det bare mig, eller tænker I andre også altid på Twin Peaks og Agent Cooper, når der er cherry pie på bordet? Jeg var ret vild med Dale Cooper. Tror snart jeg skal se Twin Peaks igen. Selv om jeg stadig er MEGA bange for Bob…
Tærter bliver så tuttenuttelige, når du stikker hjerter eller andre figurer ud og lægger dem med overlap som låg. Til denne cherry pie bruger jeg en kirsebær-udstener og sådan en bør man altså bare have, for det gør udsteningsarbejdet let. Alternativt kan du selvfølgelig skære et hul med en urtekniv og fiske kniven ud.
Spis tærten a la mode, dvs. med en kugle vaniljeis, eller med flødeskum eller creme fraiche. Den er bedst, når den er lidt lun, men et koldt stykke gør sig også godt dagen efter til morgenmad :-).
Cherry pie – kirsebærtærte
6-8 stykker
Dej
175 g koldt smør
350 g hvedemel
2 spsk sukker
ca 1 dl koldt vand
Fyld
1 kg kirsebær
4 spsk maizena
175-200 g sukker, afhængig af bærrenes sødme
fintrevet skal af ½ citron
1 vaniljestang
½ pisket æg blandet med 2 spsk vand til pensling
1. Skær smørret i tern. Bland mel med sukker og brug fingrene eller en foodprocessor til at smuldre melet ud i. Saml dejen med vandet – lidt ad gangen. Ælt dejen hurtigt sammen og del den i to. Form hvert stykke dej til en flad kugle, pak dem ind i plasticfolie og stil på køl i 30 min.
2. Udsten kirsebærrene – husk forklæde, det sprøjter! Du kan købe en kirsebærudstener billigt eller bruge en lille urtekniv til at få stenene ud. Kom dem i en skål og bland med maizena, sukker, citronskal og kornene fra vaniljestangen.
3. Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejen ud og rul den ene halvdel ud til en cirkel der passer til din tærteform. Dejen skal være ca ½ cm tyk. Læg dejen i formen og klem kanterne til, så de ikke stikker for langt ud over kanten.
4. Rul resten af dejen ud til samme tykkelse og brug en udstikker til at stikke hjerter, cirkler eller feks stjerner ud. Kom fyldet i tærten og brug dejstykkerne til at lægge låg over. Sørg for at stykkerne overlapper en smule. Pensl overfladen og kanten med æggeblandingen og kom tærten i ovnen. Bages ved 200 grader i 10 min. Sænk derefter varmen til 170 grader og bag 30 min mere.
No Comments